Tips voor het pimpen van de slaapkamer

Tips voor het pimpen van de slaapkamer

Wil je je slaapkamer een make-over geven, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Met de tips in deze blog kun je jouw slaapkamer omtoveren tot een paleisje. Het lijkt soms niet zo makkelijk om een slaapkamer in te richten. Kies je voor een vloerkleed op de vloer, wil je Muurstickers aan de muur of toch liever niet? In deze blog lees je alles wat je weten moet over het pimpen van je slaapkamer.

Laat je slaapkamer groter lijken

Om ervoor te zorgen dat je slaapkamer optisch groter lijkt, dien je goed na te denken over de kleuren die je kiest. Als je de kamer zwart behang geeft, dan lijkt het al gauw kleiner dan wanneer je lichte kleuren gebruikt. Ga het liefst voor licht roze, gebroken wit of natuurlijke tinten zoals pastel. Vermijd te donkere kleuren zoals bruin, zwart en donkergroen en kies liever voor lichtere tinten. Pastelgroen is een goede optie als je wit saai vindt.

De juiste kleuren voor in de slaapkamer

De kleur in een interieur bepaalt hoe de sfeer is. Bedenk van tevoren welke sfeer je wilt uitdragen en bepaal op basis daarvan welke kleuren je wilt. Als je luxe wilt uitstralen, dan is een Gouden muursticker / gouden muurstickers een goede optie. Houd de kleuren verder rustig, maar door middel van accentkleuren kun je het net wat spannender maken. Op deze manier wordt de ruimte wat levendiger en blijft het geheel in balans. Daarnaast kun je ook verschillende kleuren met elkaar combineren zodat de ruimte eigen wordt.

Kleine ruimtes

Als je een kleine slaapkamer hebt, dan kan een te groot bed of slaapbank ervoor zorgen dat het nog kleiner wordt. Als je zitruimte in de kamer wilt creëren, dan kun je bijvoorbeeld voor een poef kiezen en deze voor het bed zitten. Op deze manier heb je een knusse ruimte zonder dat er teveel ruimte wordt ingenomen.

Zorg voor één geheel

Het is waarschijnlijk de belangrijkste tip op het gebied van interieur indelen; ervoor zorgen dat er samenhang is in het kleurgebruik. Als je kleuren gebruiken spannend vindt, dan kun je kiezen voor een donkere vloer met lichte muren of juist andersom. Bepaal wat je mooi vindt, welke kleuren bij elkaar passen en welke kant je op wilt. Je kunt een moodboard maken met stoffen, vloeren en kleuren. Vervolgens leg je ze bij elkaar. Als ze bij elkaar passen, dan kun je je aan dit ontwerp houden. Als je je niet aan de gekozen kleuren houdt, dan krijg je al snel een onsamenhangend geheel en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Keuzes voor op de vloer

Denk je erover na om een vloerkleed op de vloer te leggen? Denk dan na over hoe groot deze moet zijn. De grootte van de vloer hangt voornamelijk af van de plek waar je hem neer wilt leggen. Als je een klein kleed wilt, dan is 80×150 cm meestal genoeg. Als je juist ontzettend veel ruimte in je slaapkamer hebt, dan kun je ook lef tonen en juist voor een veel groter kleed gaan! Leg hem gedeeltelijk onder het bed en daarna de ruimte in. Op deze manier worden de elementen met elkaar betrokken en wordt het een samenhangend geheel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *