Zo vind je de beste schilder!

Zo vind je de beste schilder!

Ben je op zoek naar een schilder voor het schilderen van je woning? De zoektocht naar een goede schilder kan soms flink lastig zijn. In deze blog vind je daarom handige tips voor het vinden van de beste schilder.

Tip 1: Vergelijk meerdere schilders

Begin als eerste met het vergelijken van meerdere schilders. Wanneer je keuze hebt uit meer vakmannen, heb je meer inzicht in de kosten, diensten en garantievoorwaarden. Kies altijd voor een schilder bij jou in de regio. Dit is belangrijk, om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden. Sommige schilders rekenen binnen een bepaalde straal helemaal geen voorrijkosten!

Ben je op zoek naar meerdere schilders bij jou in de buurt? Via deze website vind je dat! 

Tip 2: Kijk naar de specialisatie

Het vak schilder is breder dan je denkt. De meeste schilders kiezen voor een specialisatie: zo zijn er schilders gespecialiseerd in buitenschilderwerken, maar ook schilders die hebben gekozen om zich te richten op binnenschilderwerken. Zorg ervoor dat de schilder die je kiest gespecialiseerd is in hetgeen wat jij wilt.

Tip 3: Ga op zoek naar referenties en reviews

Heb je één of meerdere schilders op het oog? Ga dan op zoek naar referenties en reviews. Vraag in je omgeving of iemand ervaring heeft met een schilder of zoek het internet af naar reviews. Onthoud wel dat op het internet eerder een negatieve review wordt achtergelaten dan een positieve: neem het dus met een korreltje zout. Je krijgt hierdoor wel een goede indruk van de kwaliteit en klantvriendelijkheid van de schilder.

Tip 4: Garantie en voorwaarden

Let ook op de garanties en voorwaarden die de schilder biedt. Dit is belangrijk zodat je niet onverwacht voor verrassingen komt te staan. In de garantievoorwaarden staat beschreven wie er bijvoorbeeld verantwoordelijk is wanneer het schilderwerk in een korte periode na het aanbrengen beschadigd. Een lage prijs is leuk, maar een goede garantie is ook belangrijk. 

Weeg de prijs-kwaliteit van de schilder goed tegen elkaar af. 

Tip 5: Bekijk de keurmerken

Check ook of de schilder beschikt over keurmerken. Het hebben van een keurmerk betekend dat de schilder aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Het voordeel van een keurmerk is ook dat er een garantieregeling is voor als de schilder failliet gaat.

 Voor schilders zijn er de volgende keurmerken:

  • Betere schilder
  • AF-erkend
  • VGO-keur
  • Keurmerk Kwaliteitsvakman

Tip 6: De prijs

Let tot slot ook op de prijs. Schilders werken zowel met een prijs per uur en een prijs per vierkante meter. Een prijs per uur wordt vaak voor kleine klussen gebruikt, en een prijs per vierkante meter voor het schilderen van grote oppervlakken. Soms wordt er vooraf een totaalprijs afgesproken, zodat je precies weet welke kosten je kunt verwachten.

De tarieven van schilders variëren tussen:

  • Binnenschilderwerk: €35,- tot €40,- per uur of €30,- tot €35,- per m². 
  • Buitenschilderwerk: €40,- tot €50,- per uur of €35,- tot €40,- per m².

Met deze tips hopen we dat je een goede schilder vind voor jouw schilderklus! Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *