De woonkamer opnieuw inrichten? Hier moet je aan denken

De woonkamer opnieuw inrichten? Hier moet je aan denken

De lente is weer begonnen, wat voor veel mensen voor een nieuw begin staat. Dit is dan ook het perfecte moment om jezelf af te vragen of je je huidige interieur mooi vindt, of dat het tijd is voor een make-over. Het kan namelijk voorkomen dat je helemaal klaar bent met die Bank die er al 20 jaar staat of die lelijke rode muur. Als dit het geval is, dan is het tijd voor verandering. In deze blog delen we een aantal tips met je zodat je je woonkamer een geweldige make-over kunt geven. Lees dus snel verder om inspiratie op te doen!

Houd rekening met de verlichting

Wil je een nieuwe lamp boven de Eettafel hangen of wil je iets nieuws in je woonkamer? Het maakt niet uit welke hanglamp je kiest, je zorgt er meteen voor dat er een andere sfeer hangt. Als je je interieur een oppepper wilt geven, dan zou je een luxe kroonluchter kunnen overwegen. Deze hebben namelijk een opvallende vorm en zijn erg groot, waardoor het een echte eyecatcher voor in huis is!

Online aankopen doen voor je woning make-over

Er zijn ontzettend veel online webshops waar je allerlei soorten verlichting hebt die in elke ruimte van het huis staan. Denk bijvoorbeeld aan kroonluchters in allemaal soorten, materialen en kleuren. Een kroonluchter van wit kristal is mooi, maar eentje met kap kan ook erg charmant staan. Het maakt niet uit of je woning in moderne, klassieke of landelijke stijl is; er is altijd een geschikte lamp voor in jouw huis! De meeste webshops leveren snel waardoor je nooit lang stil hoeft te zitten met je make-over. 

Pimp je woonkamer met leuke accessoires

Een paar nieuwe accessoires kunnen je woonkamer meteen een compleet andere uitstraling geven. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, een paar kleine veranderingen kunnen al heel wat teweeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe plaids op de bank en kussenhoezen, een mooi tapijt, een spiegel aan de muur, een mand voor boeken, nieuwe planten of kaarsen op de salontafel. Met deze kleine details kun je al een enorm verschil maken. Het mooiste resultaat krijg je door met verschillende kleuren en stoffen te werken.

Decoratie aan de muur

Muren worden vaak als het vergeten kindje gezien, terwijl ze een essentiële rol in het interieur hebben. Met een beetje verf kom je al een heel end, maar als je er niet te veel werk van wilt maken dan zijn er genoeg andere opties. Je kunt bijvoorbeeld fotolijstjes met inspirerende quotes of foto’s ophangen. Een elegante muursticker kan ook leuk zijn.

Kaarsen

Waarschijnlijk denk je er in eerste instantie niet meteen aan, maar je kunt je woonkamer ook een make-over geven door een lekkere geur. Kijk eens naar geurkaarsen, een geurlamp en wierookstokjes. Wat is er beter dan thuiskomen in een heerlijk ruikend huis?

Verplaats de meubels

Een andere tip om je woning een beetje te veranderen is door de meubels simpelweg op een andere plaats te zetten. Je hoeft op deze manier geen andere dingen te kopen, maar je huis ziet er in één klap heel anders uit. Probeer eens met meubels te schuiven, door een stoel in de andere hoek van de kamer te zetten bijvoorbeeld.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *