Een keuken samenstellen? Lees onze handige tips en trucs

Een keuken samenstellen? Lees onze handige tips en trucs

Je wil een nieuwe keuken kopen en is het dus een mooi moment om de mogelijkheden te ontdekken. Een belangrijk onderdeel van het oriëntatieproces is een keuken samenstellen. Dat begint bij het ontwerpen van je nieuwe keuken tot aan het geven van de opdracht. Aan de winkel of webshop naar keuze. Maar hoe pak je zoiets aan en waar moet je op letten? Lees onze blog met handige tips en trucs.

Gebruik tools

Voor een keuken samenstellen heb je tools nodig. Tools die vaak beschikbaar worden gesteld door webshops die keukens aanbieden. Deze tools worden ook wel de configurator genoemd en met de configurator kun je feitelijk de keuken ontwerpen en alle onderdelen kiezen die je voorkeuren genieten. Heb je het ontwerp af? Bespreek die dan met een specialist of een adviseur, want je moet er wel zeker van zijn dat je ontwerp kan worden uitgevoerd. Daarnaast kan een adviseur ook meer vertellen over de verschillende opties en of je misschien andere keuzes moet maken die in jouw voordeel werken.

Keuken samenstellen? Maak meerdere ontwerpen

Een keuken samenstellen is een heel proces en je doet er ook slim aan om niet één, maar meerdere ontwerpen te maken. Zo kun je een beetje spelen met je ideeën en tijdens het proces op nieuwe ideeën komen waarmee je uiteindelijk echt een droomkeuken kunt ontwerpen. Vind je het lastig om zelf te ontwerpen? Ga dan naar een specialist en laat de verkoper of adviseur de tekening maken. Het is dan wel van belang dat je eerst op een rijtje zet wat je zoekt en nodig hebt en wat de maten van de beschikbare ruimte is.

Keuken samenstellen? Zoek naar inspiratie

Ben je inspiratieloos of heb je geen idee van wat je wil hebben? Laat je dan inspireren en dat kan op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende optie is om webshops te bezoeken en om op het internet je te laten inspireren. Veel webshops spenderen tijd en energie aan blogs waarin trends en ideeën worden getoond. Je kunt natuurlijk ook naar de speciaalzaak gaan om in levende lijve inspiratie op te doen. Ook op social media kom je veel voorbeelden tegen. Vooral Pinterest en Instagram zijn goede kanalen voor het opdoen van inspiratie.

Wikken en wegen

Een keuken samenstellen kan op verschillende manieren en met de opties die je hebt kunt je ook de fantasie de vrije loop laten. Maar houdt ook in de gaten hoeveel het allemaal kost. Je bent hoogstwaarschijnlijk budget gebonden en daarom is het ook belangrijk om zaken af te wegen. Ja, een mooi luxueuze stoomoven is mooi en handig, maar als dat voor een hoger prijskaartje zorgt kun je jezelf misschien afvragen of het wel nodig is. Daarom is het ook slim om voor het samenstellen van je keuken een lijstje te maken met onderdelen die je echt nodig hebt en met onderdelen die je graag wil. Zo krijg je meer controle over je keuzes en het budget.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *