Waarom een recreatiewoning verzekeren?

Waarom een recreatiewoning verzekeren?

Eén van de ongetwijfeld meest favoriete investeringen van heel wat mensen op latere leeftijd is ongetwijfeld een recreatiewoning. Wanneer men ervoor kiest om een dergelijk pand aan te schaffen kan men dan ook in één klap rekenen op niet één, maar wel op meerdere verschillende voordelen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat een dergelijk pand kan zorgen voor een passieve inkomstenstroom. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens mogelijk dat je zelf over een mooie vakantielocatie beschikt waar je bijna niets voor hoeft te betalen. Ga jij ook over tot het kopen van een recreatiewoning? Hou dan wel rekening met het afsluiten van een passende verzekering. Je recreatiewoning verzekeren is namelijk in de praktijk ontzettend belangrijk. 

1.) Een recreatiewoning verzekeren is ontzettend belangrijk

Veel mensen twijfelen over het feit of hun recreatiewoning verzekeren nu al dan niet interessant is. Dat er hierover wordt getwijfeld is eigenlijk opvallend. Wanneer je ervoor kiest om een woning te kopen waar je zelf in gaat wonen is de kans ontzettend groot dat je er per direct voor kiest om deze te laten verzekeren. Het gaat dan veelal niet alleen maar om een opstalverzekering, daarnaast wordt ook de inboedel niet zelden mee opgenomen in de verzekering. Bij een recreatiewoning blijkt dat veelal helemaal anders te zijn. Bij de aanschaf van een dergelijk pand is het dan ook niet zelden zo dat mensen het afsluiten van een verzekering trachten uit te stellen. Dit ondanks het feit dat dit eigenlijk in de praktijk helemaal nergens goed voor is, integendeel. 

2.) Ze hoeft in de praktijk helemaal niet duur te zijn 

Eén van de redenen waarom een recreatiewoning verzekeren doorgaans niet gebeurt heeft betrekking tot het feit dat veel mensen een hoge verzekeringspremie vrezen. Dat is logisch, maar in de praktijk is het zo dat men zich hier helemaal geen zorgen over hoeft te maken, integendeel. De vaste verzekeringspremie die moet worden betaald valt in de praktijk namelijk ontzettend goed mee. Bovendien zal je tot de vaststelling komen dat deze beperkte verzekeringspremie allerminst opweegt tegen de mogelijke kosten waar je mee kan worden geconfronteerd wanneer er sprake is van een schadegeval. Wil je de kosten voor je recreatiewoning verzekeren in de praktijk nog meer kunnen drukken? Dan is het mogelijks de moeite waard om ervoor te kiezen om een bundel of pakket met verzekeringen af te sluiten. Op deze manier kan je mogelijks aardig wat besparen.

3.) In bepaalde gevallen toch echt wel verplicht om je recreatiewoning verzekeren

Wettelijk gezien is je recreatiewoning verzekeren niet verplicht. Dat betekent evenwel niet dat er hier nooit een verplichting voor kan bestaan. Voor ontzettend veel mensen die over willen gaan tot het kopen van vastgoed geldt namelijk dat ze daarvoor een hypothecaire lening afsluiten. Van zodra dit gebeurt moet je er wel rekening mee houden dat de kredietverstrekker bepaalde eisen voorop kan stellen. Eén van de belangrijkste eisen heeft doorgaans betrekking tot de opstal van je recreatiewoning verzekeren. Dit kan zomaar verplicht zijn voor de volledige looptijd van je hypothecair krediet. Hier zal je dus absoluut zeker aandachtig voor willen zijn.

Heb je naast recreatiewoning verzekeren nog wat anders nodig? Dan kan vakantiehuis verzekeren ook van pas komen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *