Nieuwe stofzuiger kopen: zo vind je de beste stofzuiger!

<strong>Nieuwe stofzuiger kopen: zo vind je de beste stofzuiger!</strong>

Toe aan een nieuwe stofzuiger? Of ga je misschien wel voor het eerst alleen wonen en is dit ook de allereerste keer dat je een eigen stofzuiger koopt? Dan sta je direct voor enorm veel verschillende keuzes. Het aanbod van stofzuigers is ongelooflijk groot. Maar hoe vind je de beste stofzuiger?

De beste stofzuiger is uiteraard voor iedereen anders. Kies je bijvoorbeeld voor wel of geen zak? Welk vermogen moet deze minimaal hebben? Moeten er speciale functies op zitten? Of denk je misschien wel aan de aanschaf van een robotstofzuiger? Of de stofzuiger bij je past, is geheel afhankelijk van je eigen persoonlijke wensen. Om je toch een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder enkele praktische tips op een rij gezet.

Welk soort stofzuiger past bij mij?

Er zijn grofweg vier verschillende soorten stofzuigers.

De meest traditionele is de zogenaamde sledestofzuiger. Hoewel de meeste mensen hem niet bij deze naam kennen. Dit is de standaard stofzuiger die je tijdens het werken achter je aan trekt. Dit is tevens de stofzuiger die in vrijwel elk huishouden wel gezien wordt. Het fijne is dat dit soort in heel veel verschillende modellen verkrijgbaar is. Je kunt kiezen uit geluidsniveau, vermogen, design, maar ook of deze met of zonder zak gebruikt kan worden.

Dan heb je ook nog de steelstofzuiger. Deze stofzuiger werkt geheel zonder snoer. Dus nooit meer het probleem dat er halverwege een knoop in het snoer zit of dat je niet meer verder kan, omdat je eerst een ander stopcontact op moet zoeken. Daarnaast maken ze het werk lichter, omdat je niet een geheel apparaat achter je aan moet trekken.

Kleine handstofzuigers zoals de kruimeldief worden vaak in combinatie met een andere stofzuiger gebruikt. Deze zijn ideaal voor het reinigen van kleine oppervlaktes. Bijvoorbeeld wanneer de kinderen op de bank chips of koek hebben gegeten en er enkel daar alleen maar kruimels liggen. Dan hoef je niet helemaal de grote stofzuiger mee te sjouwen, maar maak je het snel en eenvoudig schoon met de kruimeldief. Altijd handig om in huis te hebben.

De robotstofzuiger wordt ook steeds populairder. Hoewel deze meestal niet geheel ter vervanging van de traditionele stofzuiger dient. Hij kan namelijk niet op elk plekje komen. Toch biedt de robotstofzuiger wel meer rust. Deze neemt het gros van het stofzuigen over en doet dit geheel zelfstandig.

Stofzuigers vergelijken

Weet je naar welk soort je op zoek bent? Dan wordt het nog een hele klus om een keuze te maken. Het aanbod blijft enorm groot. Gelukkig is er een simpele oplossing. Namelijk: het vergelijken van stofzuigers. En nee, dat hoef je niet zelf te doen. Online zijn er tal van objectieve tests te vinden. Hierbij worden meerdere apparaten getest en wordt een top 5 of top 10 gegeven. Handig om te weten welke stofzuiger als beste uit de bus komt én waarom. Bedrijven laten willen een product laten testen om zo meer naamsbekendheid te vergaren. En jij doet er je voordeel mee, omdat het de zoektocht een stuk eenvoudiger maakt. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *