Wat er komt kijken bij ooglidcorrecties

Veel cosmetische ingrepen worden wel cosmetisch genoemd, maar er zitten vaak meer redenen achter. Zo kan het zijn dat iemand ook nog eens medische redenen heeft om deze ingreep te laten uitvoeren, of heeft de medische reden zelfs de overhand. Dat is allemaal goed mogelijk, maar in elk geval is het goed om je eens in te lezen in wat er komt kijken bij zo’n ingreep. Dat geldt natuurlijk ook voor ooglidcorrecties en daar gaan we het vandaag eens met je over hebben. We vertellen jou in deze blog, van slechts 500 woorden, wat er komt kijken bij ooglidcorrecties en waar je dus eventueel aan moet denken als je dit overweegt te nemen. Wat is een ooglidcorrectie, waarom zou je het nemen en hoe gaat de procedure vanaf de voorbereiding tot aan de nasleep; je leest het allemaal hier. 

Wat zijn ooglidcorrecties?

Allereerst de vraag wat ooglidcorrecties zijn: dit is erg belangrijk om te weten, anders raden we je absoluut aan om geen ooglidcorrectie te nemen. Je wil een compleet plaatje bij wat ooglidcorrecties zijn en daarvoor is het noodzakelijk dat je weet wat de ooglidcorrectie in essentie is. De naam zegt het al een beetje, maar een ooglidcorrectie is in wezen gewoon een correctie van het ooglid. Dit kan dan zowel een correctie van het bovenste als het onderste ooglid zijn, of allebei natuurlijk. Dit wordt gedaan doordat het overtollige vet en/of huid van het ooglid wordt weggehaald zodat je oog meer ‘open gaat staan’. Een ooglidcorrectie is dus niet meer dan een kleine, poliklinische, cosmetische en soms medische ingreep. Waarom dat dan soms cosmetisch en soms medisch is, lees je hieronder. Ook het poliklinische karakter komt hieronder naar voren.  

Waarom ooglidcorrecties? 

Dan nog de vraag waarom je ooglidcorrecties zou willen uitvoeren. Dat is een goede vraag, maar het is zeer afhankelijk van persoonlijke factoren. Zo kan het voorkomen dat je dit doet omdat je onzeker bent over je dicht hangende oog of dicht hangende ogen. Daarnaast kan het zijn dat dit daadwerkelijk medische redenen heeft. Je kunt namelijk enorm vermoeid worden van dicht hangende oogleden, het kan je hoofdpijn opleveren en je oog kan onwijs gaan irriteren. Er kunnen dus veel verscheidene redenen zijn waarom je een ooglidcorrectie wil nemen en dat resulteert dus in het feit dat je zowel een medische als een cosmetische ooglidcorrectie kunt laten uitvoeren, al maakt het geen verschil qua procedure en uitvoering. 

De procedure

Dan de procedure van ooglidcorrecties. Deze correcties worden gestart doordat er eerst een consult plaatsvindt. De arts van de polikliniek zal een aantal dingen met je doorlopen, waaronder de voorbereiding en nazorg. Dit wordt allemaal goed doorgesproken zodat je een helder beeld hebt bij wat er gedaan gaat worden, wat er door jou nog gedaan moet worden en ga zo maar door. Allemaal met maar één doel; een zo goed mogelijk resultaat van je ooglidcorrectie zodat jij tevreden naar huis gaat. Over het algemeen duurt de daadwerkelijke correctie, maar minder dan een uurtje en zal het plaatselijk verdoofd worden waardoor je hooguit enig klein ongemak ondervindt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *