Ideeën voor een unieke badkamer

Op zoek naar inspiratie om je badkamer te verbouwen in Den Haag? Of je badkamer nu groot of klein is, met de juiste indeling kun je er een stijlvolle badkamer van maken die ook nog eens alles heeft wat je nodig hebt. We geven je hiervoor een paar inspirerende ideeën.

Kies de juiste badkamermeubels

Met het juiste ontwerp voor een badkamer zorg je ervoor dat je de badkamer zowel praktisch als stijlvol kunt maken. Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk, bijvoorbeeld door scheidingswandjes aan te brengen tussen de badkuip en het toilet. Je kunt er bovendien voor kiezen om een inbouwkast te maken voor de handdoeken, die je betegelt. Hierdoor hoef je geen extra ruimte te reserveren voor een losse kast. Een glazen douchewand geeft de badkamer niet alleen een moderne aanblik, het geeft tevens een ruimtelijk gevoel. Zelfs de wastafel kan geintregreerd worden in de wand, zodat je strakke indeling houdt. Of je kiest voor een vrijstaand meubel als je meer ruimte hebt.

Een stijlvolle combinatie van kleur en materiaal

Kies voor de inrichting van je badkamer tegels in dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal voor zowel de vloer als de wand. Bijvoorbeeld in het antracietgrijs. Dit geeft een uniforme stijl en het straalt rust uit. Als contrast kies je voor een wasbak en een badmeubel in een lichte kleur. Of met een houtpatroon. Dit geeft een warme sfeer aan het geheel. Ben je op zoek naar een wat speelser interieur, kijk dan voor wandtegels en vloertegels die niet van dezelfde kleur zijn, maar die door de combinatie diepte aan de ruimte geven. Dit effect kun je ook bereiken door grote tegels te kiezen op de vloer en kleinere tegels tegen de wand, of je brengt helemaal geen tegels aan, maar je gaat voor een betonlook.

Vergelijk verschillende combinaties met elkaar voordat je een definitieve keuze maakt, zodat je zeker weet dat je badkamer na de verbouwing helemaal naar je smaak is.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *