Puzzelen: een tijdloze hobby voor jong en oud

Puzzelen: een tijdloze hobby voor jong en oud

We hebben allemaal wel ons eigen idee over puzzelen. Misschien denk je dat het enkel iets is voor de allerkleinsten, of misschien juist iets voor gepensioneerden. Laat me je meteen zeggen dat dat helemaal niet het geval is! Puzzelen is werkelijk een tijdloze hobby. Je hebt tegenwoordig zoveel unieke en prachtige puzzels, een puzzel hout is één van die nieuwe trends. Voor iemand die het nog nooit gedaan heeft, of  het gewoon niet zo vaak doet, lijkt puzzelen misschien enorm saai en nutteloos, maar in dat geval staat er je een aangename verrassing te wachten!

Puzzelen voor jong en oud

Puzzelen heeft vaak een reputatie als hobby voor extreem jonge kinderen of juist voor gepensioneerde ouderen. Het is waar dat voor kinderen eenvoudigere types puzzels vaak een praktisch doel hebben, zoals het ontwikkelen van motorische vaardigheden en educatieve doeleinden. Ook klopt het dat puzzelen nog steeds populair is bij senioren, maar dat zijn zeker niet de enige twee doelgroepen. Ikzelf bijvoorbeeld ben er onlangs weer helemaal fan van geworden en spendeer nu meerdere uren per week aan mijn nieuwe hobby!

Een legpuzzel voor iedereen

Je denkt waarschijnlijk eerst en vooral aan de klassieke puzzel: een puzzel van zo’n 1000 kleine stukjes, gemaakt uit karton. Dit soort puzzel is erg leuk om te maken: er gaat niets boven het gevoel wanneer je de kader vervolledigt of wanneer je na lang zwoegen dat aller-allerlaatste stukje plaatst. Dit is echter niet het enige soort, ik ben recent erg fan geworden van houten legpuzzels toen ik de wooden city venice carnical puzzel cadeau kreeg. Houten puzzels gebruiken speciale vormen voor hun stukjes, geen enkel stukje is uniek! Dat geeft een prachtig effect en maakt het weer heel interessant voor een veteraan-puzzelaar.

Een puzzel als decoratiestuk

Puzzelen op zich is dus al erg leuk en een rustgevende hobby. Het kan zijn dat je er ook genoegen in schept om de puzzel na afloop weer uit elkaar te halen, maar voor wie wil is er nog een andere optie. Je kan bijvoorbeeld beginnen met het verzamelen van puzzels, dan kader je de puzzel in en kan je hem ergens ophangen. Veel gewone legpuzzels vertonen klassieke schilderijen of prachtige landschappen, dat is dus sowieso mooi om op te hangen, maar het feit dat het een puzzel is maakt het nog eens een extra blikvanger. De kleurrijke houten puzzels zou je eventueel aan elkaar kunnen lijmen als fleurig pronkstuk.

Een hobby als perfecte pauze tussendoor

Of je nu een drukbezet persoon bent, of op vakantie of pensioen, puzzelen is eigenlijk perfect te combineren met alles. Persoonlijk wordt ik er erg rustig van, en doe ik het graag als pauze tussen het thuiswerken door. Ik heb dan een aparte puzzeltafel waar ik gewoon even 5 minuutjes kan gaan zitten, al is het maar om één enkel stukje te kunnen plaatsen. Ik heb echter ook al meegemaakt dat ik de tijd volledig vergeet en al gauw enkele uren aan een stuk aan het puzzelen ben. Ik ben er zeker van dat puzzelen je aangenaam zal verrassen als je het eens een kans geeft!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *