Zonnebril kopen? Deze 5 tips komen van pas!

Zonnebril kopen? Deze 5 tips komen van pas!

Een nieuwe zonnebril kopen lijkt makkelijker dan het is. Door het grote aanbod kan het namelijk een stuk lastiger zijn dan je op voorhand verwacht. Als je overhaast kiest, krijg je mogelijk al snel spijt van jouw keuze. Dit wil je uiteraard voorkomen. Wij helpen je hier graag een handje bij. Daarom zetten we hier 5 tips op een rijtje die van pas komen bij een zonnebril kopen.

1. Uv-filter

Wie denkt dat iedere zonnebril even goed is voor zijn ogen, heeft het mis. De ene zonnebril heeft namelijk een betere uv-filter dan de andere. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop jouw ogen beschermd worden. Zoek je een zonnebril met een goede uv-filter? Dan kun je bijvoorbeeld een Tom Ford zonnebril kopen. Qua bescherming doen merkzonnebrillen merkloze zonnebrillen overigens niet veel voor elkaar onder. Althans, niet als je ze in Nederland koopt. In het buitenland kunnen de verschillen wel groot zijn.

2. Glazen

Ga je een nieuwe zonnebril kopen? Dan raden wij je ook aan om naar de glazen te kijken. De meeste mensen letten hierbij vooral op de kleur van het glas. Toch kun je beter naar de glassoort kijken. Er zijn namelijk zonnebrillen te koop met kunststof glazen, maar je kunt ook voor een zonnebril met glazen van mineraalglas kiezen. Brillen met glazen van kunststof zijn vaak goedkoper en lichter, maar glazen van mineraalglas zijn minder gevoelig voor krassen.

3. Materiaal

Bij de bovenstaande tip gingen we al kort in op het materiaal. Hier bleef het alleen beperkt tot de glazen. Voordat je een zonnebril koopt, is het ook verstandig om te kijken van welk materiaal het frame gemaakt is. Vaak kun je kiezen uit kunststof en metaal. Een kunststof zonnebril is over het algemeen lichter en goedkoper, maar een metalen zonnebril is sterker en kan bovendien makkelijker gerepareerd worden. Bepaal daarom wat voor jou het belangrijkst is voordat je een zonnebril koopt.

4. Model

Wanneer je een nieuwe zonnebril gaat kopen, is het ook verstandig naar het model te kijken. Je kunt namelijk een zonnebril voor dames kopen, maar er zijn ook zonnebrillen voor heren. Maakt het jou niet uit of je een bril voor mannen of vrouwen draagt? Dan hoef je hier uiteraard niet op te letten. Er zijn tegenwoordig overigens ook veel unisex zonnebrillen te koop. Deze zijn geschikt voor mannen en vrouwen.

5. Pasvorm

Heb je een mooie zonnebril gevonden? Dan wil je deze misschien direct kopen. Verstandig is dit niet, want je moet ook nog even naar de pasvorm kijken. Het is namelijk van belang dat een zonnebril goed op je hoofd aansluit. Wanneer dit niet het geval is, kan uv-licht alsnog jouw ogen bereiken. Het is ook niet goed als een zonnebril te strak zit. Dit komt het draagcomfort namelijk niet ten goede.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *