3 handige tips voor het verkopen van je oude sieraden

3 handige tips voor het verkopen van je oude sieraden

Ben je dol op sieraden? Dan heb je inmiddels misschien een behoorlijke verzameling opgebouwd. In dat geval vangt een groot deel mogelijk stof in de kast. Zonde, want deze sieraden kunnen je mogelijk nog een leuk geldbedrag opleveren. Overweeg daarom altijd om oude sieraden te verkopen als je ze niet meer draagt. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, kunnen wij ons voorstellen dat jij je afvraagt hoe dit in zijn werk gaat. Daarom hebben we hier drie handige tips voor het verkopen van je oude sieraden voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

1. Bepaal de waarde van ieder sieraad
Er zijn genoeg mensen die sieraden verkopen zonder dat ze weten hoeveel ze waard zijn. Zij laten mensen er simpelweg op bieden en verkopen een sieraad als het bod ze aanstaat. Je verdient op deze manier weliswaar aan oude sieraden, maar je haalt waarschijnlijk niet het onderste uit de kan. Oude sieraden worden namelijk vaak voor (veel) minder verkocht dan ze waard zijn. Reden genoeg om eerst uit te zoeken hoeveel je voor oude sieraden kunt krijgen.

Om te bepalen hoeveel jouw oude sieraden waard zijn, richt jij je waarschijnlijk tot het internet. De kans is aanwezig dat je hier vergelijkbare sieraden vindt en je kunt de prijs hierop afstemmen. Wil je een gouden sieraad verkopen? Dan kom je online manieren tegen om de waarde te bepalen. Het is alleen niet verstandig om zelf oude sieraden te taxeren. Je kunt namelijk dingen over het hoofd zien. Laat oude sieraden daarom altijd taxeren door een professional. Hij kan je precies vertellen voor hoeveel je ze kunt verkopen, waardoor jouw oude sieraden je een eerlijke prijs opleveren.

2. Zoek een geschikte plek om ze te verkopen
Blijkt het dat je aardig wat geld kunt verdienen met oude sieraden? Dan wil je ze mogelijk verkopen. Veel mensen weten alleen niet waar zij hun sieraden het beste kunnen verkopen. De kans is groot dat jij je uiteindelijk tot het internet richt. Je kunt bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website voor tweedehands spullen of een bericht op social media delen. Mensen met interesse kunnen dit kenbaar maken door je een bericht te sturen of door een bod uit te brengen. Je hebt zelf de regie over de verkoop, waardoor je zelf bepaalt waar je wel en niet op ingaat.

3. Verkoop ze aan een goudexpert
Als oude sieraden veel geld waard zijn is het niet aan te raden om ze online te verkopen. Je krijgt er dan namelijk geen eerlijke prijs voor. In dat geval is het beter om jouw sieraden mee te nemen naar een goud expert. Dit zijn bedrijven die investeren in goud. Gezien de naam denk je misschien dat je hier alleen oude gouden sieraden kunt verkopen, maar zo’n expert is ook geïnteresseerd in zilverwerk. Voordat je een bod ontvangt, taxeert hij jouw sieraden eerst. Op deze manier kan hij een goede inschatting maken van de prijs. Als het sieraad geld waard blijkt te zijn, brengt de expert er een bod op uit. Accepteer je dit bod? Dan betaalt hij je vaak direct (contant) uit.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *