Overstappen naar een goede zorgverzekering

Overstappen naar een goede zorgverzekering

Heb je het idee dat je bij jouw huidige zorgverzekeraar te veel premie betaalt? En/of ben je eigenlijk niet tevreden over de verzekeringsmogelijkheden? Stap dan over! Je hoeft niet te veel geld te betalen voor een zorgverzekering. En een goede zorgverzekering biedt wel degelijk veel verschillende aanvullende verzekeringsopties. Overstappen naar een andere goede en betaalbare zorgverzekering is dan ook slim.

Zorgverzekering die verder kijkt dan premies

Een zorgverzekeraar int premies van haar verzekerden. Maar als verzekerde wil je een zorgverzekeraar die verder kijkt dan deze premies. Heb je bijvoorbeeld een medische behandeling nodig? En blijken de wachtlijsten voor de betreffende behandeling gigantisch lang te zijn? Dan wordt er bij een goede zorgverzekeraar met jou meegekeken. Er wordt gekeken of er elders mogelijkheden voor jou zijn voor een snellere behandeling. Je wordt gezien als verzekerde en dat geeft een fijn gevoel. Je betaalt een premie en je wilt daarvoor logischerwijs ook waar krijgen voor je geld. Gelukkig kun je daar bij de beste zorgverzekering op rekenen. Geen addertjes onder het gras, maar transparantie, service en klantvriendelijkheid. Dat is wat een echt goede zorgverzekering biedt. 

Verzekering voor brillen

Een zorgverzekering dekt in principe (deels) medische kosten. Maar de term medische kosten is natuurlijk heel erg breed. Er zijn tal van verschillende kostenposten die onder deze noemer kunnen vallen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan kosten voor fysiotherapie. Maar ook de aanschaf van een nieuwe bril valt onder deze noemer. Ben jij iemand die kampt met een oogafwijking? Moet je met enige regelmaat de opticien bezoeken? Dan is een brillen zorgverzekering voor jou mogelijk aantrekkelijk. In sommige gevallen valt de brillenverzekering binnen de basisdekking. En in sommige gevallen kun je brilkosten (deels) aanvullend meeverzekeren. Tevens kun je jezelf aanmelden voor het gezondheidsprogramma. Je kunt hiermee korting krijgen op onder andere brillen. 

Hoe zit het met jouw eigen risico?

Een zorgverzekeraar die kosten dekt. Dat klinkt heel mooi en dat is het ook. Maar dat betekent niet dat jij zelf volledig vrij bent van enige medische kosten. Iedereen in Nederland moet namelijk een eigen risico betalen. Dit is door de overheid zo bepaald. Tevens heeft de overheid het bedrag van het eigen risico vastgesteld op driehonderdenvijfentachtig euro. Dus moet jij bijvoorbeeld een operatie laten uitvoeren? Dan is de kans groot dat de kosten hiervoor hoger zijn dan jouw eigen risico. Je betaalt in dat geval dus jouw eigen risico. En de overige kosten neemt de zorgverzekering op zich. Jouw eigen risico is ook van toepassing op diverse kosten binnen de basisverzekering. Eventuele huisartskosten zijn hiervan wel uitgesloten. Dit alles is door de overheid zo vastgesteld.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *