Waar moet je heen als je verslaafd bent?

Waar moet je heen als je verslaafd bent?

Eén van de vele organisaties waar iemand met een verslaving naartoe zou kunnen gaan is https://www.connection-sggz.nl/. Er zijn veel klinieken waar mensen met een verslaving terecht kunnen, dit is heel fijn want iedere kliniek gaat op zijn eigen manier te werk. Zo kun je kijken of de visies van jou en de kliniek op elkaar afsluiten. Bovendien kun je ook wisselen als iets je toch niet ligt, zo word je niet naar één specifieke vorm van hulp gestuurd en is het makkelijker om vol te houden.

Waarom is het lastig om te stoppen met alcohol drinken?

Alcohol wordt door veel mensen gedronken en daarom is het erg lastig om te stoppen met drinken. Alcohol is een sociaal geaccepteerd middel, het wordt op veel plekken verkocht, geschonken en gedronken, dit betekent dat je het overal kunt krijgen, in tegenstelling tot andere middelen. Dit maakt het voor iemand met een alcoholverslaving erg lastig om dit middel te kunnen vermijden. Alcohol kun je bewijzen van spreken op iedere hoek van de straat kopen, zonder stiekem gedoe. Je kunt het gewoon in een winkel halen en met andere middel kan dat niet. 

Waarom is het belangrijk om in te grijpen?

Wanneer iemand drugs gebruikt en/of alcohol drinkt is dit natuurlijk niet erg. Maar als iemand zijn dagelijkse bezigheden hieronder gaan leiden, dan gaat het de verkeerde kant op. Denk daarbij dan aan problemen op school en werk, zoals niet komen opdagen, ruzie, dingen niet afkrijgen. Maar ook aan het huis niet opruimen en schoonmaken en nog erger ook zelf niet meer douchen en omkleden, niet meer jezelf verzorgen, slecht eten. Vaak komt iemand ook financieel in de problemen. Wanneer je op tijd ingrijpt, wilt iemand nog wel luisteren, maar als je al jaren zo leeft wordt het steeds moeilijker om hulp te accepteren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *