4 tips om je badkamer met een beperkt budget te renoveren

4 tips om je badkamer met een beperkt budget te renoveren

Vind je dat je badkamer toe is aan een update maar heb je niet de financiën hiervoor? Je kunt er dan voor kiezen om een lening af te sluiten voor de renovatie, maar natuurlijk kost dit op den duur alleen maar meer geld. Het is daarom beter om alsnog de badkamer te renoveren, maar juist met een beperkt budget. Kan dat? Ja, dat kan zeker! In dit artikel geven we je hiervoor vier tips. 

Houd het sanitair op zijn plaats

Arbeid is een van de grootste kostenposten van een badkamerrenovatie, daarom is het verstandig om alle leidingen op hun huidige plaats te houden. Kies er dus voor om in het nieuwe design van de ruimte je toilet, douche en badkamerradiator op dezelfde plek te laten. Als je juist bepaalt dat ze van plaats moeten veranderen in je badkamer dan zullen de kosten van de verbouwing direct flink stijgen. Dit heeft puur te maken met het feit dat het duur is om leidingen te verplaatsen.

Verf de kamer zelf

Zoals we net al noemden, is arbeid een dure kostenpost bij een badkamerverbouwing. Kies er daarom voor om zoveel mogelijk zelf te doen. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om de ruimte zelf van een nieuw likje verf te voorzien. Door dit te doen, zal de badkamer er direct al een stuk anders uitzien. Over het algemeen wordt aangeraden om hierbij te kiezen voor een neutrale kleur, maar dit hangt natuurlijk van je eigen smaak af.

Leg de tegels zelf

De kans is groot dat je in je badkamer tegels wilt laten plaatsen op zowel de vloer als de muren. Helaas gaat dit wel veel geld kosten. Daarom kun je overwegen om dit klusje juist zelf uit te voeren. Hierdoor zul je flink wat duiten besparen, al is het wel belangrijk om een beetje een goede doe-het-zelver zijn voor dit lastige klusje. 

Upgrade je huidige meubels

Je volledige badkamer renoveren is soms niet eens nodig. Door alleen nieuw meubilair aan te schaffen, kun je de ruimte namelijk al een heel andere look geven. Zo kun je bijvoorbeeld je huidige wc upgraden voor de douchetoilet van Geberit. Nee, dit is geen wc en douche ineen, het is juist een toilet met een waterstraal voor het schoonspoelen van je edele delen. Dat klinkt toch als een fijne upgrade van je huidige wc?!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *