Badkamerspiegel uitzoeken: tips en tricks

Badkamerspiegel uitzoeken: tips en tricks

Het lijkt een klein detail, maar de badkamerspiegel heeft een grote invloed op de uitstraling van jouw badkamer. Er zijn tal van soorten, vormen en maten om uit te kiezen. Badkamerspiegels hebben hierdoor niet alleen meer een praktische functie, maar kunnen jouw badkamer maken of breken qua stijl. Sta daarom goed stil bij het soort spiegel dat jij wilt hebben en ga voor het model dat het beste past bij jouw badkamer.

Ronde badkamerspiegel voor rust

Bij het uitzoeken van een nieuwe badkamerspiegel valt al snel op dat je de keuze hebt uit allerlei mooie vormen, van een rechthoekig exemplaar tot ovale of ronde spiegels. Ronde vormen stralen rust uit. Dit komt goed van pas in de badkamer, want dit is een plek waar je even helemaal wilt kunnen ontspannen. Een ronde spiegel geeft jouw badkamer direct een moderne uitstraling. Woon jij met meerdere mensen in huis? Ga dan voor een extra groot exemplaar zodat iedereen ’s ochtends comfortabel voor de spiegel kan staan. Een spiegelpaneel oogt luxe en is plat, waardoor deze maar weinig ruimte inneemt in de badkamer.

Badkamerspiegel met opbergruimte

Hou jij van een netjes en opgeruimd huis? Dan valt het aan te raden om te kiezen voor een spiegel met een kastje erachter geplaatst. De badkamer ziet er altijd netjes bij en jij kunt in een handomdraai bij al jouw toiletspullen. Een andere goede oplossing kan de spiegelkast zijn. Deze biedt zeer veel opbergruimte en neemt geen loopruimte in beslag. Laat er een stopcontact onder plaatsen voor je föhn of scheerapparaat, altijd handig!

Badkamerspiegel met verlichting

Een badkamerspiegel met verlichting geeft je badkamer een luxueuze look en zorgt ervoor dat jij jezelf goed kunt zien. Ideaal voor het aanbrengen van je make-up, als je jouw kapsel goed wilt bekijken of tijdens je huidverzorgingsritueel. Daarbij zijn er spiegels die niet beslaan. Dit kost wat extra maar het is dan ook wel erg handig om te hebben. Zo kan je direct nadat jij onder de douche vandaan stapt in de spiegel kijken. Dit scheelt een hoop tijd en je badkamer ziet er altijd verzorgd en netjes uit doordat je minder snel vieze strepen op het glas krijgt.

Meer sfeer met verlichting

Een bijkomend voordeel van een spiegel met verlichting is dat de badkamer (of een andere ruimte in huis) direct sfeervoller aanvoelt. Met jouw keuze voor een bepaalde lichtkleur versterk je de sfeer nog verder. Kies bijvoorbeeld voor warm wit als het je vooral om de sfeer te doen is of ga voor een praktisch neutraal wit waarbij je jezelf goed kunt zien.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *