Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inspiratie

Het inrichten van slaapkamer kan hele uitdaging zijn, kies je voor romantiek, klassiek of juist industrieel? 

Bepalend voor de sfeer zijn de kleuren en materialen. Hier vind je interieurideeën en inspiratie voor een warme sfeervolle slaapkamer. 

Als je slaapkamer gaat inrichten dan is het belangrijk dat je slaapkamer rustgevend uitstraalt want je slaapkamer is je rustplek in je huis.

Waarom rustgevende kleuren in de slaapkamer voor een betere nachtrust zorgen

Rustgevende kleuren in de slaapkamer hebben veel voordelen: de ruimte lijkt opgeruimder, daarnaast slaap je lekkerder wanneer de kamer rust uitstraalt. Maar misschien ook wel het allerbelangrijkste: het ziet er helemaal hotel-chic uit. 

Waarom rustgevende kleuren in de slaapkamer voor een betere nachtrust zorgen.

Een betere nachtrust door de kleurkeuze van je slaapkamer muren of raamdecoratie? Het lijkt wel een beetje gek maar er zit een logische verklaring achter. Kleuren hebben namelijk een psychologen werking die ervoor zorgt dat elke kleur een bepaalde gevoel geeft. Heel wat psychologen doen er dagelijks onderzoek naar, en hoewel nog lang niet alles bekend is over kleurenpsychologie weten we van veel kleuren precies wat ze met ons hersenen doen. Bijvoorbeeld rood is de kleur van liefde. Ook worden de emotionele reacties beïnvloedt door psychologische processen die op dat moment actief zijn in een persoon en die niet zo veel te maken hebben met het effect van de kleur dus rood wekt passie op, terwijl geel de kleur van geluk is. Groen zorgt voor een balans in ons lichaam. Voor slaapkamer dan wil je op rustgevende effecten letten. Hieronder vind je dus kleuren die jouw nachtrust positief kunnen beïnvloeden.

Deze kleuren zorgen voor nachtrust in je slaapkamer 

Als je aan rustgevend kleuren denkt dan kom snel uit bij basics zoals wit crème en grijs. Deze tinten zijn perfect voor een hotel chic-slaapkamer, doordat ze een bepaalde rust uitstralen en jou dus van een betere nachtrust zorgen. Maar andere kleuren die verrassend genoeg voor een perfecte nachtrust kan zorgen. Blauw komt volgens veel onderzoeken namelijk als de meeste rustgevend kleur uit de bus. Hierbij kun je denken aan verschillende tinten blauw, maar hoe feller hoe minder rustgevend zijn. Dus kies het vooral voor donkerblauw donkerwit of een lichte zee kleur. Ook geel, groen en oranje doen het goed op de slaapkamer. 

Kleur waarvoor je moet oppassen 

Dat zijn dus alle felle kleuren maar ook een te donkere slaapkamer kan het juiste tegenovergestelde bereiken. Als je nachtrust je dierbaar is ga dan liever niet voor donkerpaars, bruin of volledig zwart. naast dat je de juiste kleur moet kiezen voor je je raam decoratie. Heerlijk die zomer, maar voor velen het helaas minder nachtrust door dat licht zo lang blijft. Voor sommigen zelfs hele jaar door niet goed kunnen slapen door voorbijrijdende auto’s die je slaap verstoren. Slapen is erg belangrijk. Je lichaam en hersenen kunnen zich herstellen. Wanneer je niet 7-8 uur per nacht niet slaapt kan dat leiden tot dat je minder kunt concentreren en geheugenproblemen en loop je het risico om op termijn ziek te worden maar gelukkig zijn veel oplossing. Naast dat je overdag zoveel mogelijk moet bewegen en geen alcohol, cafeïne en nicotine voor het slapen en vast tijden naar bed gaan is het ook belangrijk dat je slaapkamer verduisterend is daarom is het belangrijk dat je voor verduisterend gordijnen kiest. Zie hier alle  verduisterde gordijnen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *