De nieuwste rage in vloeren

De nieuwste rage in vloeren

Lange tijd was er maar één koning die de wereld van vloeren regeerde. Dit was natuurlijk heer Klik Laminaat. Doordat deze heer ervoor zorgde dat je een dunne houten vloer op een makkelijke manier kon leggen won het de harten van veel mensen die een vloer moesten leggen, zowel in de nieuwbouw als mensen die gewoon een nieuwe vloer wilden in hun bestaande woning. Er is echter een nieuwe soort vloer die de strijd aangaat met klik laminaat.

Wat is het?

Het zal je misschien niet verbazen dat het een andere soort vloer die gebruikt maakt van een klik systeem die snel aan populariteit wint. Het gemak van het klik systeem scheelt veel tijd en kosten. Je kunt zelfs zelf je vloer leggen zonder enige technische kennis. Genoeg gepraat, tijd om de nieuwe soort vloer te introduceren. De uitdager van het klik laminaat is geen houten vloer maar een kunststof vloer: klik pvc. De soort kunststof pvc is erg veelzijdig en wordt al veel gebruikt bij de bouw en de inrichting van woningen. Als vloer past pvc in ieder soort design doordat je zelf kan kiezen hoe het vloeroppervlakte er uitziet. Of je nu een faux hout look wil, een faux steen look of zelfs een knalroze vloer, met pvc kan het.

Makkelijk en snel

Zoals we eerder al noemden is een klik systeem erg makkelijk en het scheelt veel tijd en kosten doordat je het zelf kan gebruiken en als je het door professionals laat leggen kost het ze veel minder tijd en dus kost het jou veel minder geld. Pvc is een erg flexibel soort kunststof waardoor de groeven van het kliksysteem nog makkelijker in elkaar passen dan bij klik laminaat. Ook is het een stuk lichter dan klik laminaat, minder gewicht om te tillen. Click pvc leg je dus nóg makkelijker en sneller aan. Ook is het heel makkelijk om stukken te vervangen.

Flexibel en duurzaam

De flexibiliteit van pvc is een groot pluspunt voor deze soort vloer, en dit bedoelen we niet alleen maar op één manier. De basisvariant van klik pvc is al erg flexibel, maar er bestaat ook nog een extreem buigbare variant die net zo flexibel is als je yogalerares. Ook is het erg flexibel wat temperatuur betreft. Het laat warmte door waardoor het erg geschikt is om een vloerverwarming mee aan te leggen. Pvc is een erg duurzaam materiaal en deze flexibele vloeren zijn net zo stevig als de hardere varianten van pvc. Het gaat veel langer mee dan klik laminaat en ook zal er minder snel schade ontstaan aan de vloer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *