De Calathea is jouw nieuwe perfecte groene vriend

De Calathea is jouw nieuwe perfecte groene vriend

Calathea is een geslacht van tropische planten die bekend staan om hun prachtige, felgekleurde bladeren. Deze planten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn te vinden in regenwouden en andere vochtige omgevingen. Calathea planten zijn relatief gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze populaire kamerplanten zijn.

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten Calathea, elk met zijn eigen unieke blad patroon en kleurstelling. Enkele veel voorkomende soorten zijn de zebra plant (Calathea zebrina), met donkergroene bladeren met witte strepen; de pauw plant (Calathea makoyana), met donkergroene bladeren met paarse onderkanten; en de ratelslangplant (Calathea lancifolia). Door deze verschillende soorten is er altijd wel een Calathea die precies in jouw kamer past. Wat uw stijl van inrichten ook is, er is een Calathea voor jou!

Vrolijke bloeiers

Calathea planten staan bekend om hun opvallende bladeren, maar hun bloemen zijn ook erg mooi. Er zijn een aantal soorten die bloeien. Dit zijn de Calathea Crocata en de Calathea Warscewiczii. De Crocata laat prachtige oranje bloemen groeien. De Warscewiczii herken je aan de witte bloemen. Deze bloemen zijn klein en wit, en groeien tussen de bladeren waar ze mooi uit zullen pieken. Wel komen ze meestal alleen voor op volwassen planten die goed worden verzorgd. 

Hoe verzorg je ze

Daarom is het handig om te weten hoe je een Calathea verzorgd: Calathea planten houden van een vochtige omgeving en groeien goed in badkamers of keukens. Als je geen vochtige omgeving hebt, kun je overwegen om je plant op een kiezelbak met water te zetten om de vochtigheid rondom de plant te verhogen. Geef je Calathea water wanneer de bovenste centimeter van de grond droog is. Overbewatering kan leiden tot problemen zoals wortelrot, dus zorg ervoor dat de grond tussen twee gietbeurten volledig uitdroogt. Daarnaast houden Calathea’s van helder, indirect licht. Ze verdragen wel wat direct zonlicht, maar te veel zon zal hun bladeren doen verkleuren. 

Fleurdirect.nl

Als je op zoek bent naar een plant die wat kleur en leven aan je huis zal toevoegen, is een Calathea een goede keuze! Deze prachtige planten zijn relatief gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze perfect zijn voor zowel beginnende als ervaren planten bezitters. Deze parels kan je vinden op Fleurdirect.nl!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *