Een traplift plaatsen gaat makkelijker dan je denkt

Een traplift plaatsen gaat makkelijker dan je denkt

Een traplift laten plaatsen in je huis. Veel mensen hebben er nog nooit echt over nagedacht, terwijl het in veel gevallen toch echt een goede oplossing kan zijn voor een bestaand probleem. Er is vrijwel niemand te vinden bij wie het gebruiken van de trap in huis met de jaren steeds makkelijker gaat. Nee, ons lijf slijt nu eenmaal, we worden strammer en minder sterk, en daar krijgen we allemaal last van vroeg of laat. En zeker op de trap, waarbij je een beweging maakt die zowel kracht als souplesse vereist, ga je het snelst merken dat dit lastiger wordt. Maar trapliften, die zijn er toch alleen voor mensen die echt niet meer uit de voeten kunnen?

Het aanvragen kost veel tijd en moeite

Veel mensen denken nog steeds dat je een traplift alleen maar kunt krijgen door een aanvraag te doen bij de gemeente. En om hiervoor in aanmerking te komen, moet je echt geen gebruik meer kunnen maken van de trap. Dit is echter niet waar. Iedereen kan een lift laten plaatsen op zijn of haar trap, ook als je nog zo fit als wat bent. En je hoeft ook niet per se een aanvraag te doen bij de gemeente, om aan te tonen hoe graag je een lift wilt en hoe hard je hem nodig hebt. Nee, je kunt er gewoon zelf eentje aanschaffen bij de fabrikant. Je draait dan zelf voor de kosten op, maar die zijn vaak lager dan gedacht. Andere investeringen in je woning waar je blij van wordt doe je ook, waarom deze niet? Veel meer over de mogelijkheden vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/.

Er is een grote verbouwing voor nodig

Een lift in je huis laten plaatsen, dat klinkt nogal als een flinke verbouwing. Toch is dat niet waar: een traplift is vaak binnen een dag klaar voor gebruik. Hij wordt namelijk gewoon op je trap gemonteerd. Dat gaat snel, maar levert ook nog eens nauwelijks troep en herrie op. Een verbouwing die binnen no time gepiept is en nauwelijks overlast opleeft: uniek in zijn soort dus.

Je hebt niks meer aan je trap

Woon je niet in je eentje in een huis, dan kan de drempel om een lift op de trap te laten plaatsen misschien een forse zijn. Jij hebt er misschien behoefte aan, maar je partner of andere huisgenoten ermee opzadelen? Dat is ook weer zoiets. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen om te maken. De trap blijft namelijk gewoon bruikbaar. Voortaan heeft iedereen dus de keuze: de trap of de lift. Wedden dat anderen je daar stiekem nog dankbaar voor gaan zijn ook?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *