Moeite met een bankstel kiezen? Vind hier 3 tips

Moeite met een bankstel kiezen? Vind hier 3 tips

Wanneer je bezig bent met het (her)inrichten van je woning is het heerlijk om urenlang te snuffelen tussen alle mogelijke meubel opties, interieurstijlen, kleuren, materialen en noem zo maar op. Het oriëntatieproces mag dan soepel gaan en zonder problemen verlopen, daadwerkelijk een keuze maken en daarmee de knoop doorhakken is soms een stuk moeilijker dan gepland. Om jou te helpen bij het maken van de keuze voor een nieuw bankstel hebben we deze blog geschreven. Wanneer je van tevoren zoveel mogelijk al uitgedacht hebt wordt de keuze voor het kopen van een bank namelijk veel makkelijker. Daarom lees je hier een aantal tips die jou gaan helpen met de keuze zodat jij binnen de kortste keren kunt neerploffen op je nieuwe bank. 

De afmetingen van de ruimte

Voordat je een bank kunt aanschaffen is het belangrijk om te bepalen wat voor soort bank jij in de ruimte wilt hebben. De afmetingen van de ruimte bepalen hierbij voor een groot deel de mogelijkheden. Er zijn een aantal meest gebruikte modellen als het aankomt op bankstellen. Je hebt een hoekbank, een 2-zitsbank, 3-zitsbank, de loveseat, of de 4-zitsbank. Met elk formaat ga je een stapje in grootte omhoog. Voor kleine ruimtes raden we absoluut een 2-zitsbank aan, denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer van je zoon of dochter, of een klein hoekje in de kamer waar je een bankje wilt plaatsen. Wanneer je een gemiddelde woon- of slaapkamer hebt dan is de 3-zitsbank een beter formaat. Dit is omdat je dan ook gasten op de bank kunt laten zitten. Om een zithoek te creëren is een 3-zitsbank gecombineerd met een 2-zitsbank of een grote fauteuil perfect. Voor grote ruimtes is een grote hoekbank of een 4-zitsbank (of groter) ideaal. Een te kleine bank in de ruimte kan storend overkomen doordat er veel ruimte om de bank overblijft. Tip: Wil je zien welke afmetingen geschikt zijn? Plak de kale vloer af met tape in dezelfde afmetingen als die je bank is. Zo krijg je een duidelijker beeld van de verschillende afmetingen. 

De kleur en materiaal van de bank 

Wanneer je een formaat in gedachte hebt is het slim om voorafgaand aan het zoeken naar een bank al een keuze te maken voor de kleur en/of het materiaal. Hoe meer keuzes je van tevoren hebt afgebakend hoe makkelijker het bankstel kopen wordt. Je kunt dan namelijk eenvoudig online gebruik maken van de zoekfilters zodat je alleen nog maar banken tegenkomt die aan jouw wensen en eisen zouden kunnen voldoen. De kleur en het materiaal kun je het best afstemmen met de rest van je interieur. Wanneer je een stoer interieur hebt kan een suède bruine bank erg mooi zijn. Heb je juist een landelijk interieur dan is wellicht een fluwelen bank in een lichte kleur een goede optie voor jou. Als je het lastig vindt om nu al een kleur te kiezen, bepaal dan in ieder geval welke kleuren niet mooi zullen staan in je interieur.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *