Medisch onderzoek zonder doktersverwijzing

Medisch onderzoek zonder doktersverwijzing

In de reguliere gezondheidszorg heb je een doktersverwijzing nodig voor medisch onderzoek. En deze verwijzing wordt pas afgegeven als de arts daar aanleiding toeziet. Er moet daadwerkelijk sprake zijn van serieuze lichamelijke ongemakken anders wordt er geen verwijzing gegeven. Gelukkig kun je ook buiten de reguliere gezondheidszorg medische onderzoeken laten verrichten. Je kunt medisch onderzoek zelfs preventief en zonder doktersverwijzing laten uitvoeren.

Hoe gezond ben je echt?

Voel jij je hartstikke fit en vitaal? Fijn! Maar dat betekent niet dat je van binnen ook daadwerkelijk vitaal bent. Sommige aandoeningen openbaren zich pas na een geruime tijd. Wanneer je ongemakken gaat ervaren, zal je de dokter een bezoek brengen. De arts is vervolgens gericht op het genezingsproces. Maar waarom zou je het zo ver willen laten komen? Waarom zou je je niet focussen op preventie? Waarom zou je lichamelijke aandoeningen voor zover mogelijk niet voorkomen? Precies! Laat met enige regelmaat een body scan preventief uitvoeren en ontdek hoe gezond je écht bent. Voorkomen is immers veel beter dan genezen. Investeer daarom in preventief medisch onderzoek, investeer in het behoud van een goede gezondheid.

Radiologisch onderzoek: effectief en breed toepasbaar

Preventief medisch onderzoek is een hele brede terminologie. Er zijn allerlei verschillende medische onderzoeken die preventief kunnen worden uitgevoerd. Een van deze onderzoeken betreft de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek dat zeer effectief is. Het te onderzoeken lichaamsdeel kan met dit onderzoek nauwkeurig in beeld worden gebracht. Kies je bijvoorbeeld voor een hersenscan? Dan zullen naast de hersenen ook de schedel en de holten zichtbaar zijn. De onderzoeksmethode is dus echt effectief. Daarnaast kan dit radiologische onderzoek breed worden ingezet. Van de hersenen tot de darmen en de knieën. Het kan allemaal onderzocht worden met deze radiologische onderzoeksmethode. Welk lichaamsdeel zou jij middels deze onderzoeksmethode willen laten onderzoeken?

Reden voor preventief medisch onderzoek

In Nederland is het gebruikelijk dat je pas een arts bezoekt als je lichamelijke ongemakken ervaart. De gezondheidszorg is immers gericht op genezing. Maar dit gegeven is eigenlijk heel gek. Want je gezondheid is het meest kostbare bezit dat je hebt. Meer zuinigheid zou daarom logisch zijn. Schat jij de waarde van jouw gezondheid goed in? Kies dan voor preventief medisch onderzoek. Middels preventief medisch onderzoek kunnen aandoeningen en risicofactoren worden opgespoord. En een vroegtijdige opsporing kan bijdragen aan een gunstiger verloop van een aandoening. Wordt er helemaal niets ongewoons gevonden? Dan is dat voor jou uiteraard een geruststelling. Onderschat het belang van preventief medisch onderzoek niet en investeer in jouw gezondheid. Je gezondheid is het meer dan waard.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *