Beter slapen met CBD olie

Beter slapen met CBD olie

Slecht slapen, is voor iedereen natuurlijk op de langere termijn onhoudbaar. Toch leven we in een tijd waarin veel mogelijk. Want misschien kun je wel beter slapen met CBD olie. Waardoor je misschien toch weer je nachtrust zult gaan pakken. Alleen wat is CBD olie precies? En zijn er zaken waar je rekening mee dient te houden? In dit artikel gaan wij je bijpraten over alles omtrent CBD olie.

Wat is CBD olie precies?

Beter slapen met CBD olie, klinkt misschien wel te goed om waard te zijn, maar is dat wel zo? Om daar een antwoord op te kunnen geven, dien je eerst een completer plaatje van wat het precies inhoudt. 

Voordat we, dus meer over de voordelen gaan praten behandelen we eerst de materie op zichzelf. Cannabidiol, misschien wel beter bekend als ‘CBD’ is één van de vele stoffen uit de cannabisplant. Het is een niet-psychoactieve stof, oftewel het zorgt ervoor dat je niet high of stoned zult worden, zoals bekend is van o.a. ‘THC’. Verder komen er in de cannabisplant nog stoffen voor als: CBG, CBN, CBD en THC. In Nederland, is het per wet geregeld, dat er maximaal 0,05% THC in producten mag zitten, dus je kunt er zoals eerder benoemd: niet stoned of high van worden. Maar misschien kun je er wel goed door slapen, want CBD olie en slapen gaan hand in hand samen.

CBD is in principe een pasta, die wordt vermengd met hennepzaadolie, olijfolie, of MCT-olie. Waardoor je dus uiteindelijk het bekende goedje CBD olie van krijgt. CBD olie krijgt dan vaak ook de vergelijking met zijn zusje wiet olie, maar dat ligt toch echt even anders. Want in wietolie zit THC wat er dus in CBD olie amper tot niet zit.

CBD olie een mythe of wondermiddel?

Dus beter slapen met CBD olie? Het antwoord hierop laten we nog even in het midden, maar volgens Brits onderzoek in het British Journal of Clinical Pharmacology. Scheen CBD olie toch een aantal voordelen te bevatten. En zou het moeten helpen tegen o.a.:

  • Ontstekingen 
  • Epileptische aanvallen
  • Angsten
  • Slapeloosheid

Dus in zekere zin zou je het inderdaad een wondermiddel kunnen noemen. En je zal het misschien met je slaaploosheid best wel eens een kans kunnen geven. Slecht slapen kan door veel dingen voorkomen, zoals: piekeren, stress of een bepaalde verandering in je leven. Het is door onderzoek immers bekend geworden, dat het goedje een wisselwerking heeft met verscheidene receptoren in je lichaam. Waardoor je neurotransmitters, dus een kleine verandering ondergaan. Met als resultaat: je wordt moe en kunt misschien eindelijk weer je welverdiende nachtrusten, dus misschien kun je wel beter slapen met CBD olie.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *