Hoe vind ik het juiste horeca dienblad?

Hoe vind ik het juiste horeca dienblad?

Een horeca dienblad is een must in elke horecagelegenheid. Je kunt er nooit te veel van hebben. Sterker nog, meestal heb je er te weinig van. Net zoveel als er wensen zijn waaraan een dienblad moet voldoen, zoveel soorten dienbladen zijn er. Een dienblad dat je gebruikt om 2 amuses te serveren is een heel ander exemplaar dan het dienblad dat je zo vol mogelijk laadt met heerlijke drankjes om je gasten op het terras te verwennen. In de fastfoodbranche lopen mensen vaak zelf met hun dienblad en ruimen ze dat ook op. In een café moet een ober met een blad boven zijn hoofd door een drukke zaak kunnen laveren zonder dat hij zijn gasten een bierdouche geeft. We nemen je mee op reis naar de wereld van de dienbladen!

Materialen horeca dienblad

Je kunt dienbladen krijgen in allerlei soorten materialen. De één zweert bij een houten blad, de ander bij een kunststof blad. Het kan handig zijn om verschillende dienbladen voor verschillende functies te gebruiken. Zo creëer je het beste van alle werelden.

Hout varianten

Het horeca dienblad in een houten variant kent drie soorten. Een houten dienblad is van echt hout gemaakt en daarmee stevig en duurzaam. Het zijn mooie dienbladen om gerechten op te serveren. Dan heb je nog dienbladen van laminaat en houtfineer. Een dienblad van laminaat is eigenlijk een kunststof dienblad met een bedrukte laag papier met een houtstructuur. Afhankelijk van de kwaliteit van de papierlaag kan dit dienblad snel slijtage laten zien. Bij een houtfineer dienblad wordt een dunne laag hardhout op een kunststof materiaal. Dit is een goedkopere optie dan een volledig houten dienblad.

Kunststof horeca dienblad

Kunststof dienbladen kunnen bestaan uit plastic of glasvezel en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Plastic dienbladen zijn stevig en bestand tegen breken en barsten, ook bij intensief gebruik. Glasvezel is nog sterker dan plastic en lichter. Dus nog beter voor intensief gebruik, al zijn ze wel iets duurder dan plastic bladen. Beide bladen doen het goed in kantines.

Metaal

Een horeca dienblad van metaal ziet er fancy uit, weegt niet veel en is natuurlijk ijzersterk.

Soorten horeca dienblad

Buiten verschillende maten en materialen kun je nog verschillende soorten dienbladen onderscheiden.

Horeca dienblad

Van oorsprong kent iedereen wel het bekende ronde of rechthoekige, houten of kunststof dienblad. Simpel van vorm, voor de ervaren kelner prima om te gebruiken. Nadeel is dat als je wat minder behendig bent, de kans groot is dat je glazen een keer gaan schuiven en van je blad afvallen.

Antislip dienblad

Om ongelukken te voorkomen is het antislip dienblad bedacht. Ook verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en met slimme antislip laag waardoor glazen minder makkelijk gaan schuiven.

Fastfood dienblad

Een speciaal horeca dienblad waar gasten zelf mee lopen. Zonder ervaring moet dat een dienblad zijn dat licht is en stevig met een stroef oppervlak zodat schuivers geen kans maken. Dat is fijn voor de gast en een zorg minder voor de ondernemer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *