Besparen op de premie van je motorverzekering? Dat doe je zo!

Besparen op de premie van je motorverzekering? Dat doe je zo!

Wanneer je er pas voor hebt gekozen om een motor aan te schaffen is het niet meer dan normaal dat je mogelijks tijdelijk de beschikking hebt over wat minder financiële middelen. Toch is het noodzakelijk om een verzekering af te sluiten voor jouw motor. Dit geldt specifiek voor de zogenaamde WA-verzekering. Voor dit type verzekering geldt dat ze bij wet verplicht is omdat per definitie zowat elke deelnemer aan het verkeer op deze manier is verzekert tegen schade waar hij of zij niet zelf voor verantwoordelijk is. In ieder geval, moet ook jij een motorverzekering afsluiten, maar ben je nog op zoek naar enkele belangrijke bespaartips? Blijf dan zeker en vast verder lezen.

Sluit een motorverzekering af waar je echt behoeften aan hebt 

Voor het merendeel van de verzekeringen die op de markt worden aangeboden geldt dat ze afgesloten kunnen worden in verschillende vormen. Specifiek voor het verzekeren van een motor geldt bijvoorbeeld in eerste instantie dat je een keuze kan maken tussen bijvoorbeeld:

  1. De standaard WA-verzekering; 
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering;

De eerste verzekering, de zogenaamde WA-dekking voor motors is natuurlijk de voordeligste. Dat kan zeer interessant lijken, maar die voordelige verzekeringspremie is het gevolg van een zeer beperkte dekking. Deze dekking voorziet dan ook alleen maar tussenkomst in de schade die door jou werd aangericht tegenover derden. Op het moment dat je eigen motor dus omwille van wat voor reden dan ook schade oploopt zal je dus niet kunnen rekenen op een bepaalde compensatie.

Bespaar niet op de dekkingen van je motorverzekering!

Het is compleet normaal dat je graag de verzekeringspremie van je motorverzekering zoveel mogelijk binnen de perken wil houden. We zullen er door middel van de informatie op deze pagina dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat, dat mogelijk wordt. Echter is het niet interessant om te besparen ten koste van de dekkingen waar je op kan rekenen. Hier moet je wel altijd rekening mee houden. Op deze manier zou je immers bij een schadegeval zomaar eens voor zeer vervelende verrassingen kunnen komen te staan en dat is uiteraard niet interessant, integendeel.

Let ook op de eventuele aanvullende dekkingen!

Bepaal dus bij het afsluiten van een bepaalde motorverzekering altijd op voorhand voor jezelf over welke specifieke eisen je beschikt. Op deze manier zal je ook al vrij snel kunnen bepalen of je behoeften hebt aan één van de extra dekkingen die worden aangeboden of niet. Het is immers in de praktijk zo dat er een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende aanvullende dekkingen voor jouw motor. Denk hierbij niet alleen maar aan een verzekering voor opzittenden, maar ook aan bijvoorbeeld de bijstandsverzekering. In het bijzonder wanneer je een zeer frequente gebruiker bent van je motor kan het interessant zijn om één van deze verzekeringen af te sluiten.

Drie belangrijke bespaartips om rekening mee te houden voor je motorverzekering

Tot dusver hebben we natuurlijk reeds heel wat interessante informatie gegeven over de motorverzekering. Echter ben je uiteraard op deze pagina vooral aangekomen omdat je graag wil weten hoe je de premie van de verzekering van je motor kan drukken. Dat is gelukkig op verschillende manieren mogelijk. Dit voor alle duidelijkheid zonder dat je daarvoor moet raken aan de exacte dekkingen waar je op kan rekenen. In ieder geval, wij hebben alvast drie zeer belangrijke bespaartips voor je uitgezocht en stellen ze zeer graag hieronder aan je voor. 

1.) Vergelijken is altijd een absolute must 

Ga je een motorverzekering afsluiten? Dan dien je in eerste instantie echt altijd eerst even een vergelijking uit te voeren. Voor menig aantal mensen geldt dat ze dit niet doen. Dat is zonde. Het uitvoeren van zo’n vergelijking voorziet je namelijk niet alleen van een glashelder beeld van het beschikbare aanbod met motorverzekeringen op de markt, bovendien zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat je op die manier meteen de voordeligste verzekering terug kan vinden voor jouw motor. Wil je dus met zekerheid niet te veel moeten betalen voor de verzekering die je voor je motor gaat afsluiten? Dan zal je tot de conclusie komen dat een vergelijking uitvoeren zeer belangrijk is.

2.) Je eigen risico is mee bepalend voor de verzekeringspremie 

Voor de motorverzekering geldt dat er doorgaans altijd rekening moet worden gehouden met het betalen van een eigen risico wanneer er zich een bepaald schadegeval voordoet. Dat eigen risico wordt in eerste instantie standaard bepaald door de verzekeraar. Echter kan jij deze als verzekeringnemer indien je dat wenst wel even bijsturen. Dat wordt vaak niet gedaan, maar toch is dit een prima manier om de premie op je verzekering wat te drukken. Een hoger gelegen eigen risico drukt het risico namelijk voor de verzekeraar waardoor een lagere premie mogelijk wordt gemaakt.

3.) Hou rekening met je verzekering bij de aankoop van je motor

De bovenstaande twee bespaartips zijn eigenlijk op eender welk moment toe te passen voor de verzekering voor je motor. Dat geldt echter niet voor deze derde. Voor bijzonder veel potentiële verzekeringnemers geldt dat ze het niet begrijpen hoe het komt dat in de praktijk de buurman een merkelijk voordelige verzekering voor zijn motor kan bekomen dan bij hen het geval is. De oorzaak hiervan hoef je nochtans doorgaans niet ver te zoeken. Je vindt ze dan ook terug in bijvoorbeeld:

  1. Een netter schadeverleden;
  2. Een motor die over mindere specificaties beschikt;

Heel wat mensen die een motor aanschaffen willen graag deze over een zo groot mogelijk vermogen beschikt. Dat is echter niet alleen grotendeels bepalend voor de aankoopprijs, maar ook voor de hoogte van de premie die je zal moeten betalen. Sta hier dus zeker en vast bij stil.

Hoe interessant is een maandelijkse premiebetaling?

In een poging van veel mensen om hun motorverzekering zo betaalbaar mogelijk te maken zonder aan de dekkingen te hoeven raken wordt ervoor gekozen om een maandelijkse premiebetaling te hanteren. Met andere woorden, de premie wordt niet één keer per jaar betaald, maar wordt opgesplitst in twaalf schrijven waarbij elke schijf per maand wordt betaald. Niet zelden zijn mensen van mening dat dit voor hen de beste oplossing is. Dat is best mogelijk, maar toch is hier vaak ook een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden. Voor een behoorlijk aantal verzekeraars geldt immers dat zij hiervoor een bepaalde meerprijs in rekening brengen. Die meerprijs betekent dus dat je motorverzekering duurder in plaats van voordeliger zal worden. Vergelijk daarom de verzekeringen bij Diks Verzekeringen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *