6 top bestemmingen in Nederland voor een prachtige fietsvakantie

6 top bestemmingen in Nederland voor een prachtige fietsvakantie

Elke zomer vertrekken veel Nederlanders naar Frankrijk, Spanje of Italië om daar hun vakantie door te brengen. Dat terwijl ons eigen land ook zoveel te bieden heeft. Voor een mooie vakantie hoef je niet ver te reizen. Ons eigen land is de perfecte plek voor een mooie fietsvakantie. Hieronder vind je 6 prachtige bestemmingen voor een actieve vakantie in eigen land!  Bon voyage!

1.Elfstedentocht

Van een echte Elfstedentocht is het de afgelopen jaren niet meer gekomen. Toch houdt niks je tegen deze tocht der tochten per fiets te verkennen. De route van maar liefst 265 km leent zich uitstekend voor een mooie fietsvakantie in Friesland. Het waterrijke landschap en de pittoreske Friese steden als Harlingen, Dokkum, Sneek en Leeuwarden zullen je positief verbazen. It giet oan!

2.Noordzeekustroute

Een andere populaire route voor de fietsfanaat is de tocht langs de Noordzeekust van Nederland. Deze route leidt je langs de duinen, stranden en vele bekende badplaatsen als Katwijk aan zee, Noordwijk aan zee, Zandvoort en andere bruisende plekken. Je kunt er voor kiezen om de volledige route van Zeeland naar de top van Noord-Holland te fietsen of een deel van deze maar liefst 330 kilometer lange route. 

3.IJsselmeerroute

Een route die zeker niet mag ontbreken in deze lijst is de IJsselmeer route. Een echte oer-Hollandse route!  Deze langeafstandstocht brengt je in historische stadjes en vissersdorpjes als Volendam en Enkhuizen. Een veelzijdige route met veel bezienswaardigheden die zich afwisselen met mooie landschappen. 

4.Hanzeroute

Gek op geschiedenis en cultuur? Tijdens een fietsvakantie langs de Hanzeroute fiets je langs de IJssel op door Hanzesteden als Kampen, Zutphen, Deventer en Hattem. Deze handelssteden vol historische bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook zul je tijdens de tocht mooie natuurgebieden doorkruizen en kun je genieten van het prachtige coulisselandschap.

5. Betuweroute 

De Betuwe staat bekend om de vele boomgaarden die in de lente prachtig in bloei staan. Het landschap is een zee van roze en witte bloemen. Tijdens de tocht fiets je over de dijk tussen de boomgaarden langs de vele fruit stalletjes. Een route die de moeite waard is!

6. Route door Zeeland

Als laatst is een route door de provincie zeeland een aanrader voor de fietsliefhebber. Onderweg bewonder je onder anderen de hoge duinen, stranden en beroemde Deltawerken. Genoeg te beleven! Onderweg kun je uitrusten in een van de vele strandtenten en geniet je van de Zeeuwse delicatessen uit de zee.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *