Gaat apparatuur langer mee door een waterontharder?

Gaat apparatuur langer mee door een waterontharder?

Een waterontharder aan je leidingnet koppelen heeft veel voordelen te bieden voor huishoudens en ondernemingen die te maken hebben met hard water, oftewel water dat relatief veel kalk bevat. Een van de pluspunten van een waterontharder installeren, is dat de huishoudelijke apparatuur of bedrijfsmachines die gebruikmaken van water daardoor langer meegaan. Maar klopt dit wel? Heeft kalkvrij water via een waterontharder echt een positief effect op de levensduur van je apparaten en machines?

Het effect van kalkrijk water op apparatuur en machines

Om meteen maar het antwoord op de vraag te verklappen die in dit blog centraal staat: ja,

wie ervoor kiest om een waterontharder in Rotterdam te kopen, kan vanaf dan rekenen op apparaten en machines die langer meegaan en beter werken. Het gaat hierbij natuurlijk om apparatuur dat gebruikmaakt van water, zoals: de wasmachine, een strijkbout, waterkokers, de wasmachine, keukenmachines of de vaatwasmachine. Witgoed, zoals we elektrische apparaten ook wel noemen, kan slecht tegen kalkaanslag. Bij hard water gaat er bij dit soort apparaten kalk in de onderdelen en mechanismen zitten, waardoor de machine eerder defect raakt. De mechanische onderdelen slijten door het kalk namelijk een stuk sneller. En dat betekent op langere termijn

Ook dit is een positief effect op jouw apparatuur

Een waterontharder heeft nog andere positieve gevolgen voor huishoudelijke of bedrijfsmachines die werken met water. Zacht of onthard water zorgt er namelijk voor dat de gebruikte apparaten beter en soepeler werken én daardoor minder energie gaan verbruiken. Dit positieve kenmerk van waterontharders is zeker aangenaam als je veel apparaten en machines hebt in genoemde categorie. Je gaat namelijk besparen op je energierekening en houdt dan onderaan de streep meer geld over. Aangezien energie momenteel erg prijzig is, is de besparing die je kunt realiseren mooi meegenomen. Alle beetjes helpen, zeker als het gaat om de stroomkosten.

Wasmachines en droogmachines zorgen voor minder slijtage aan kleding en ander textiel

Zacht water in je leidingen is een fenomeen waar ook je wasmachine en (eventueel) je wasdroger blij van gaan worden. Te kalkrijk water leidt namelijk tot het sneller slijten van kleding en soortgelijk textiel in de wasmachine en/of de droger. Je kleding en ander wasgoed blijft dan ook langer mooi. En dat scheelt je geld!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *