Verschillende soorten ladders

Verschillende soorten ladders

Wanneer je plannen hebt om binnenkort klussen uit te voeren is het wel uiterst belangrijk dat je beroep doet op het meest geschikte gereedschap. Dit geldt nu eenmaal ook voor de keuze van een ladder. Ladders heb je in verschillende maten en soorten. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen en doelen om te gebruiken. Een multifunctionele vouwladder kopen is iets totaal anders dan bijvoorbeeld een telescoopladder. Een klein overzicht van de belangrijkste ladders zodat je door de bomen het bos nog ziet.

Eerste vraagstelling: professioneel gebruik of niet

Als je een ladder wil gaan kopen, moet je eerst de vraag stellen voor welk doeleinde dit gereedschap wil gaan gebruiken. Zoals het woord doet vermoeden zijn professionele ladders uiterst geschikt voor professionelen die allerhande klussen moeten uitvoeren. Vooral stukadoors, klus ondernemingen en schilders maken hier gebruik van. Deze ladders moeten overigens aan bepaalde veiligheid kwaliteitsnormen van de Arbowet voldoen. De semi professionele ladder soorten richten zich vooral toe op de doe-het-zelvers zoals de particulieren.

Multifunctionele vouwladder voor thuisgebruik

Er zijn verschillende soorten ladders op de markt de dag van vandaag. Veel hangt af voor welk doel je het wil gaan gebruiken. Het aanbod is vrij ruim. De meest voorkomende ladders zijn:

Enkele ladder

Een enkele ladder is wellicht de meest bekende in het rijtje. De ladder wordt vaak tegen een gevel of muur gezet in een bepaalde hoek om een bepaalde hoogte te bereiken.

Multifunctionele vouwladder

Een vouwladder is ongetwijfeld het pronkjuweel onder de ladders. Dit heeft alles te maken omdat de vouwladder voor de meest uiteenlopende allround klussen kan worden gebruikt. Er zijn heel weinig werkzaamheden die een vouwladder niet aankan. De term multifunctionele vouwladder dankt die omschrijving omdat de vouwladder in een groot aantal verschillende standen te gebruiken is.

Een driedelige reformladder

Een ladder type die uit 3 delen bestaat, is net als een 2-delige ladder en zowel een opsteekladder als een reformladder. Deze ladder onderstreept zijn nut tijdens korte werkzaamheden en kan vrijstaand staan. Denk bijvoorbeeld maar aan een lampvervanging of soortgelijke klussen. In sommige gevallen kan deze ladder ook worden uitgeschoven.

Telescoopladder

Een telescoopladder is ideaal voor zowel de professional als voor de handige Harry. De ladder is per sport makkelijk verstelbaar in de hoogte en makkelijk in gebruik. Wanneer de ladder ingeschoven is, vormt het een compacte ladder. Uitgeschoven kan je op vrij grote hoogte werken uitvoeren. Positief is dat ze makkelijk te vervoeren zijn.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *