Tover je cafetaria om naar een duurzame snackbar met deze handige tips

Tover je cafetaria om naar een duurzame snackbar met deze handige tips

De cafetaria is een geliefde plek voor veel Nederlanders. Na een leuk dagje uit even een lekkere snelle hap eten of elke zaterdag patatdag. De frikandel, kroket en een puntzak patat zijn inmiddels Nederlandse iconen. Tegenwoordig als snackbar sta je voor meer uitdagingen dan vroeger. Zo moet je niet alleen klanten binnenhalen en tevreden houden, maar je moet ook nog eens duurzaam zijn. Dat laatste is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp en steeds meer mensen hechten daar veel waarde aan. Maar, hoe zorg je als snackbar er nu voor dat je duurzaam bent? In dit artikel bieden we je enkele tips waarmee jij je cafetaria kan vergroenen. 

Voorzie je snackbar van duurzame energie

De snackbar is bij uitstek een zaak waar veel energie verbruikt wordt. De friteuses staan urenlang aan om de patat en snacks te bakken. Vaak zijn er ook meer dan één friteuse en zijn er ook meerdere apparaten die urenlang aanstaan. Denk bijvoorbeeld aan de afzuiging om de patatlucht af te voeren of aan een snackmuur die warm gehouden moet worden. Omdat er zoveel energie verbruikt wordt is het belangrijk dat je gebruik maakt van duurzame energie en niet van fossiele energie. Want, fossiele energie raakt op en zodoende putten we de aarde uit. Kies voor een energieleverancier waarvan je zeker weet dat je groene energie geleverd krijgt. Overigens kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren op je cafetaria of een warmtepomp. 

Kies voor vegetarische opties en biologische patat

De menukaart is een belangrijk element van de snackbar, zo niet één van de meest belangrijke elementen. Want, als er niet iets lekkers op de menukaart staat, dan komen de klanten niet. Belangrijk is dat je een zo breed mogelijk publiek aanspreekt met je kaart. Uiteraard moeten de usual suspects erop staan, zoals: een patatje mayo, frikandel en kroket. Maar, tegenwoordig willen steeds meer mensen vegetarisch eten. Kies daarom ook voor vegetarische frikandellen, kroketten en snacks als kaassoufflés. Ook met een normaal patatje bedien je lang niet meer het hele publiek. Zo zijn er ook genoeg mensen die graag een biologisch patatje willen, want deze worden gemaakt van aardappelen die niet met gif bespoten worden. 

Dien je producten op in duurzame frietbakjes en snackbakjes 

Als laatste kun je ook nog letten op de manier waarop je je producten presenteert en opdient. Plastic bakjes zijn niet meer van deze tijd, want plastic is zeer schadelijk voor het milieu. Kies in plaats daarvan voor duurzame frietbakjes en snackbakjes. Duurzame frietbakjes worden gemaakt van materialen als suikerriet, kraft karton of hout. Dit zijn materialen die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast wordt er bij de productie van deze frietbakjes een stuk minder CO2 uitgestoten, minder energie verbruikt en meer gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen. Ook worden duurzame frietbakjes doorgaans geproduceerd in landen waar werknemers kunnen rekenen op goede arbeidsomstandigheden. Deze landen liggen dichterbij Nederland dan landen waar plastic geproduceerd wordt. Oftewel duurzame frietbakjes hoeven minder ver getransporteerd te worden. Dit scheelt het nodige aan CO2-uitstoot. Genoeg redenen dus om te kiezen voor duurzame frietbakjes! Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *