4x babykleding essentials die je in huis móet hebben!

4x babykleding essentials die je in huis móet hebben!

Nog even wachten en dan mag je eindelijk jouw kersverse baby bewonderen. Heerlijk knuffelen, zijn of haar heerlijke geurtje ruiken én natuurlijk alle nieuwe spullen en kleertjes uitproberen. Tijdens de zwangerschap kan je al uren fantaseren over hoe je kindje eruit gaat zien en hoe die leuke kleertjes zullen staan. Maar je krijgt er pas écht een idee van als je kindje er daadwerkelijk is. Toch blijft het wel een dingetje, die uitzetlijst. Er zijn tientallen baby uitzetlijsten online te vinden. Je komt er echter meestal pas bij de geboorte achter wat echt belangrijk is om in huis te halen. Om het iets gemakkelijker te maken, hebben wij met behulp van enkele ervaren moeders de belangrijkste babykleding essentials op een rijtje gezet. Want wat zijn nou items die écht niet in de kledingkast mogen ontbreken? 

  1. Een paar kleinere maatjes 

Babykleding maat 50 ziet er altijd enorm schattig uit. Wanneer je een pakje in deze maat ziet, kan je je echter niet voorstellen dat je kindje echt zó klein zal zijn. Toch is het wel goed om in elk geval een paar kleinere maatjes in huis te halen. Zeker bij je eerste of wanneer je eerdere kindjes ook klein waren. De meeste baby’s passen in elk geval die eerste weken wel in maat 50. Uitzonderingen daargelaten. Nu zijn er moeders die liever gelijk maat 56 kopen, zodat ze er wat langer mee zullen doen. Bedenk echter wel dat te ruime kleding bij een pasgeboren baby niet fijn is. Hierdoor zal je kindje namelijk veel moeilijker warmte vast kunnen houden. Het is daarom belangrijk dat de kleding netjes aansluit. 

  1. Boxpakjes


Boxpakjes zijn wat ons betreft onmisbaar. Zeker in die eerste weken. Ze zijn niet alleen veel gemakkelijker aan te trekken dan al die smalle truitjes, maar kunnen ook nog eens dienen als kinder pyjama. Het is in die eerste weken voor je kindje namelijk niet prettig om telkens omgekleed te worden. Een makkelijk boxpakje kan zowel overdag als in de nacht worden gedragen. Dat scheelt jou weer extra stress én was.  

  1. Een borgvestje 


Het is voor kleine baby’s vaak niet prettig om een echte jas met capuchon te dragen. Deze zit vaak niet prettig in de nek. Je kunt dan beter een los mutsje gebruiken als je naar buiten gaat. Een borgvestje is meestal een betere keuze. Ook in de winter. In combinatie met een warme voetenzak of deken in de kinderwagen kan dat best. Er zijn verschillende merkjes die borgvestjes verkopen. Het fijne is dat deze zowel in de zomer als winter verkrijgbaar zijn in de kleine maatjes. Een populair merk voor borgvesten is bijvoorbeeld z8 kleding. Deze zijn, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijk zacht en bieden extra veel warmte voor jouw kleintje. 

  1. Overslagrompers 


Vooral in de eerste weken zijn overslagrompers heel prettig. Hierbij is het niet noodzakelijk om de romper over het hoofdje te trekken. Iets wat de meeste pasgeboren baby’s ook helemaal niet fijn vinden. Ook voor jullie als ouders is dit prettiger.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *