Zo houd je jouw huis netjes

Zo houd je jouw huis netjes

Je kent het vast wel. Je hebt net opgeruimd, maar je huis is alweer een rotzooi. Vooral mensen die kinderen hebben ervaren dit. Lees daarom hier hoe je op lange termijn ervoor zorgt dat je huis netjes blijft.

Streef naar minimalistische leefstijl


Door de hoeveelheid spullen in je huis te beperken voorkom je veel losliggende troep. Hoe meer spullen je hebt, hoe sneller je huis een warboel wordt. Steeds meer mensen leven ook minimalistisch. Sommige mensen zijn hier zo extreem in, dat ze slechts alleen de benodigde spullen in huis hebben. Kijk welke vorm bij je past. Je hoeft niet al je spullen weg te gooien, maar de minimalistische leefstijl kan je wel helpen om minder bezittingen te hebben. Begin met te kijken naar al je spullen. Je kunt dit opdelen in de categorieën wat je echt nodig hebt, waarover je twijfelt en wat weg kan. Gooi liever geen spullen weg. Verkoop ze, geef ze weg via een Facebookgroep of breng ze naar een kringloopwinkel. Zo ben je duurzaam bezig.

Meubels met opbergopties


Als je toch nog veel spullen hebt is het slim om te kiezen voor meubels met opbergopties. Van bijna alle meubels zijn er varianten met opbergmogelijkheden, zoals een bank en een bed. Als je veel spullen hebt kan je beter kiezen voor dichte kasten. Als je al je spullen kunt zien in open kasten gaat je huis erg druk lijken. Door dichte kasten kan je ook nog een beetje rotzooi hebben uit het zicht. Je kunt beter een warboel hebben achter de deuren, dan dat het voor iedereen zichtbaar is. 

Maak slim gebruik van opbergmaterialen


Naast handige meubels helpen opbergmaterialen je ook om orde te houden. Heb je een keuken met grote kasten? Kies dan voor een keukenkast indeling, om de kasten overzichtelijk te maken. Je kunt kiezen uit verschillende bakjes, waar je bijvoorbeeld de kruiden in kunt zetten. Ook voor in de koelkast is het handig om voorraadbakjes te hebben voor de losse voedingsmiddelen. Als je veel kleine spullen hebt die je wilt opbergen in een lade wordt de lade vaak een rotzooi. Vooral als je een grote lade hebt. Een makkelijke oplossing is om een bestekbak te gebruiken. Hierdoor blijft alles overzichtelijk en kan je vaak zelfs meer spullen kwijt.

Wil je nog meer tips om je huis op te ruimen? Lees dan een van de boeken over opruimen, zoals Opgeruimd van Marie Kondo, Weg Ermee van Dennis Storm en Verlangen naar minder van Jelle Derckx. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *