4 tips voor de aanschaf van een mooie nieuwe wandklok

4 tips voor de aanschaf van een mooie nieuwe wandklok

Is jouw interieur toe aan een flinke opknapbeurt? Wil je het meteen goed doen en ook die oude klok aan de muur eens vervangen door iets nieuws? Of ben je pas verhuisd en ben je nog op zoek naar een wandklok? Lees dan even verder, want in deze blog geven we jou vier tips voor de aanschaf van een mooie nieuwe wandklok.

Stem de grootte af op de ruimte

We zien dat mensen op dit gebied nog weleens de fout in gaan. En dat is jammer, want een te kleine klok in een te grote ruimte valt nauwelijks op. Vooral wanneer je een mooie dure eyecatcher hebt aangeschaft, wil je natuurlijk wel dat jouw nieuwe aanwinst de aandacht trekt die het verdient. Een te grote klok in een te kleine ruimte, daarentegen, kan de rest van jouw interieur overschreeuwen. Daarom is het ontzettend belangrijk om de grootte van de wandklok af te stemmen op de ruimte waar je hem op wilt hangen. De regel is dus: in een kleine ruimte een kleine klok en in een grote ruimte een wat grotere klok. Zo simpel is het eigenlijk!

Welke stijl kies jij?

Wandklokken zijn vandaag de dag te verkrijgen in verschillende stijlen. Zo heb je onder meer de keuze uit een landelijke stijl of een industriële stijl. Een landelijke klok wordt veelal gemaakt van hout en heeft hierdoor een warme uitstraling. Zo’n houten klok staat erg mooi binnen de gezellige, knusse en huiselijke sfeer van het landelijke interieur. Een industriële klok, daarentegen, is robuust en groot. De klokken in deze stijl worden veelal gemaakt van metaal, en hebben vaak romeinse cijfers en een open, duidelijk zichtbaar uurwerk. Een wandklok industrieel staat dan ook ontzettend mooi bij andere robuuste meubels.

Analoog versus digitaal

Wie vroeger een wandklok kocht, kocht een analoge klok. Wie tegenwoordig een wandklok koopt, heeft de keuze uit zowel analoog als digitaal. Een analoge klok geeft de tijd aan door middel van wijzers. Bij een analoge klok wordt de tijd dus letterlijk ‘aangewezen’. Een digitale klok maakt geen gebruik van wijzers. De tijd wordt in dit geval aangegeven door het verspringen van de cijfers. Hoewel analoge wandklokken nog steeds het meest populair zijn, zijn digitale wandklokken begonnen aan een opmars. De digitale wandklok zie je vooral terug in de wat meer moderne interieurstijlen, zoals het industriële interieur.

Zoals het klokje thuis tikt…

Wil je een geluidsarme klok of eentje die lekker ouderwets tikt? Een niet geheel onbelangrijke vraag wanneer je besluit een nieuwe wandklok aan te schaffen. Want een tikkende klok op de slaapkamer of in je thuiswerkruimte kan zeer hinderlijk zijn. Laat je hier dus goed over informeren, bijvoorbeeld via een partij als Sweet Living Shop. Zij denken graag met je mee!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *