Tips om sfeer aan je huis toe te voegen

Tips om sfeer aan je huis toe te voegen

Zeker in tijden van het vele thuiswerken en isolatie, is het fijn om een stukje sfeer aan je huis toe te voegen. Hoe doe jij dit? In deze blog geven we een aantal tips. Zodoende maak jij het beste van je tijd in huis.

Licht en temperatuur

Hier begint het eigenlijk mee. Wanneer je zorgt voor een goede temperatuur en lichtinval, komt de sfeer in huis ook beter tot z’n recht. Voor de meeste mensen wordt een temperatuur rond de 20 graden als prettig ervaren. Wanneer je last hebt van toch is het verstandig om dat eerst aan te pakken voor zover mogelijk, dit scheelt een hoop energie en kosten. Wat betreft de lichtinval, dit verschilt natuurlijk per persoon, maar over het algemeen kun je stellen dat genoeg daglicht een mens goed doet. Wanneer je last hebt van een teveel aan zon, kun je eens kijken bij aanbieders als zonwering Hoogeveen. Hier vind je wering voor het geval dat je dit nodig vindt, maar kun je tevens genieten van de zon.

Voeg een kleurtje toe

Het is vaak een kleine investering qua tijd en geld, maar een muurtje overschilderen in een gezellig ander kleurtje kan wonderen doen voor het geheel. Heb je al meerdere opvallende kleuren in huis? Ga dan goed na om de nieuwe kleur past bij het geheel. Het is immers niet de bedoeling dat de sfeer je onrustig maakt. Wanneer je liever niet aan de gang gaat met de kwast, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen een aantal nieuwe kussentjes te kopen. Dit ‘breekt’ het geheel vaak en voegt een nieuwe dimensie toe aan het geheel.

Overig

Natuurlijk zijn er nog allerlei andere manieren om de sfeer in huis te verhogen. Wanneer je dit om een goedkope manier wilt doen, denk dan eens na over een andere indeling. Dit kost in principe niets, maar kan toch iets toevoegen aan de sfeer. Verder heb je natuurlijk allerlei spullen welke sfeer positief kunnen beïnvloeden. Dit begint bij leuke sfeerkaarsjes of een nieuw schilderij, en kan eindigen bij een compleet nieuwe inboedel. Belangrijk is dat jij een goed gevoel hebt bij het geheel. Wanneer je met meerdere huisgenoten bent, kan het tevens handig zijn samen te overleggen en ideeën op te doen. 

Moodboard

Een extra tool om samen tot een mooi geheel te komen, is een moodboard. Wanneer je met meerdere personen ieder een eigen board maakt en bij elkaar legt kun je kijken naar de verschillen en overeenkomsten. Soms moet je in dit geval één of meerdere compromissen doen, maar wanneer iedereen tevreden is, zal dit tevens iets positiefs toevoegen aan de sfeer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *