Je huis een make-over geven? Zo krijg je een sfeervolle uitstraling

Je huis een make-over geven? Zo krijg je een sfeervolle uitstraling

Wil je je huis een nieuwe uitstraling geven, maar weet je niet hoe? Dat kan inderdaad ook een hele uitdaging zijn. Je wil natuurlijk dat je huis er als een geheel uitziet, en dat het een plek is waar je tot rust kunt komen. Het moet natuurlijk geen plek zijn die chaos en rommel uitstraalt. In deze blog lees je enkele tips die je kunt gebruiken wanneer je je huis een make-over wil geven en ontdek je dat een make-over niet per se duur hoeft te zijn. Met een paar kleine veranderingen of aanpassingen in je huis kun je al een compleet nieuwe look creëren. Zeker nu de winter eraan komt, is het fijn om een warme uitstraling in je huis te hebben, waarin je lekker met een boek of voor de tv kunt ontspannen.

Persoonlijk

Vaak koop je bij de inrichting van je huis een paar standaard items: een poster of schilderij kunnen natuurlijk leuk staan, maar je huis wordt persoonlijker wanneer je leuke foto’s laat afdrukken en deze bijvoorbeeld op de muur hangt of in mooie fotolijstjes verspreid door de kamer zet. Door deze persoonlijke items krijgt je woning dat sfeervolle gevoel waardoor je je helemaal thuis voelt in je eigen woning! 

Kleuren

Ook een verschil in kleur kan je woning er heel anders uit doen laten zien. Schilder bijvoorbeeld (een deel van) je muur, of schilder bepaalde meubels eens in een ander kleur. Warme kleuren zoals rood, bruin en crème, zorgen voor een sfeervol interieur. Dat geldt voor je hele huis, dus bijvoorbeeld voor je wanden, maar ook voor andere elementen van je interieur. Ben je bijvoorbeeld al lang van plan een nieuwe bank te kopen? Kies dan eens een warme kleur en je zult zien dat je hele huis gelijk een warme sfeer uitstraalt. De kleur van meubels doet dus veel. Van plan ook andere nieuwe, zware, meubels aan te schaffen? Kooiaap transport kan je helpen bij het laden en lossen van je spullen.

Verlichting

Ook doet licht ook veel met de sfeer in je huis. Wanneer je altijd in felle lampen zit, zul je merken dat dat niet gezellig overkomt. Felle lampen nodigen niet uit om lekker een boek te gaan lezen of ontspannen een spelletje te spelen. Kies daarom voor verschillende schemerlampen, die je afwisselt met een mooie leeslamp of met gezellige kaarsen. Het voordeel van kaarsjes is bovendien dat je ze overal in kamer kunt neerzetten: op tafel, op een plank of juist in de kast. Zo kun je spelen met de plek waar de verlichting vandaan komt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *