De voordelen van een wollen vloerkleed

De voordelen van een wollen vloerkleed

Een wollen vloerkleed is een echte sfeermaker. Het is warm en zacht, waardoor het perfect is voor je woon- of slaapkamer. Als je de inrichting van een van deze kamers wilt opleuken, is een wollen vloerkleed misschien precies wat je nodig hebt! In deze blog bekijken we 5 redenen om wol in je huis te gebruiken.

Wol is een van de meest duurzame stoffen ter wereld

Een van de redenen om een wollen tapijt te gebruiken is dat het duurzaam is. Wol is een van de duurzaamste stoffen ter wereld, omdat het goed bestand is tegen krachtverlies wanneer het in contact komt met water. Wol is bestand tegen beschadiging door vele chemicaliën, waardoor het vloerkleed lang mee zal gaan. Een extra duurzame keuze dus!

Een wollen vloerkleed is dé keuze voor een vochtig huis

Wol kan een aanzienlijke hoeveelheid vocht absorberen zonder nat aan te voelen. Zo houdt het je warm, zelfs als het vochtig is, omdat het je zweet absorbeert en het water langzaam afgeeft aan de buitenste lagen. Dit betekent dat wollen tapijten ideaal zijn voor mensen die in een vochtig klimaat wonen of problemen hebben met condensatie op hun ramen.

Een wollen vloerkleed is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Wollen vloerkleden zijn zeer geschikt voor mensen die niet veel gedoe willen. Wol kan tot 30% van zijn gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen, wat betekent dat het niet nodig is om het wollen tapijt te drogen na reiniging met water. Bovendien kan vuil gemakkelijk onder de kraan of met een natte doek worden weggewassen.

Wol is een natuurlijk warm materiaal

Als je je voeten lekker warm wilt houden, zijn wollen tapijten precies wat je nodig hebt! Wol heeft goede isolerende eigenschappen, wat betekent dat wollen tapijten de warmte beter binnen kunnen houden. Je zult het dus warmer hebben op een wollen tapijt dan op een tapijt van synthetische vezels.

Last van allergie? Niet met een wollen vloerkleed!

Een wollen tapijt is een gezonde keuze voor uw huis. Wollen tapijten zijn perfect omdat ze de lucht goed kunnen circuleren, wat betekent dat huisstofmijt en andere allergenen zich niet kunnen ophopen in het wollen tapijt zelf. Het resultaat? Uw wollen tapijt zal gezonder zijn dan een tapijt gemaakt van synthetische vezels!

Ben je overtuigt om een wollen vloerkleed aan te schaffen? Er zijn heel veel verschillende te vinden! Persoonlijk vind ik de wollen vloerkleden in natuurlijke kleuren heel mooi, dit kan bij elk interieur en geeft een ruimtelijk effect!

Meer woontips? In deze blog vind je bijvoorbeeld leuke tips voor Ibiza accessoires in huis!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *