Succesvol je nieuwe vloer leggen

Succesvol je nieuwe vloer leggen

Het leggen van een nieuwe vloer kan een uitdaging zijn als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Het is belangrijk om de vloer te egaliseren voordat je je tapijt, tegels of hardhout legt, zodat alles er mooi en egaal uitziet. Deze blogpost helpt je op weg bij het egaliseren van je vloer!

Hoe de badkamertegels te vervangen

Als je badkamertegels moet vervangen, zorg er dan eerst voor dat alles droog is. Het duurt minstens een dag voor de tegels volledig droog zijn. Loop niet op je tegels tot ze helemaal droog zijn! Haal het voegsel tussen de tegels voorzichtig weg. Pas op dat je de tegels niet breekt. Als je slechts een of twee tegels vervangt, is het misschien gemakkelijker om ze van onder de kast te verwijderen dan van de vloer. Verwijder stof van de vloer van alle plaatsen waar tegels liggen voordat je nieuwe lijm aanbrengt.

Nieuwe lijm moet royaal worden aangebracht op alle tegel oppervlakken en spaarzaam worden gebruikt, samen met een getande spaan of een roller. Je kan een oude plastic zak als gewicht gebruiken om de tegels op hun plaats te houden terwijl je de lijm aanbrengt.

Plaats afstandhouders tussen elke tegel om te zorgen dat ze gelijkmatig verdeeld zijn voordat je ze in lijmt. Druk elke tegel stevig aan met je handen of een rubberen roller om er zeker van te zijn dat hij goed vastzit voordat je de afstandhouders verwijdert. Opruimen lijm die over de zijkanten van elke tegel loopt, kan het beste meteen worden gedaan.

Je vloer waterpas maken

Het egaliseren van je vloer is belangrijk als je wilt dat je vloer er mooi en egaal uitziet: 

  1. Het is belangrijk dat je vloer is geëgaliseerd voordat je tapijt, tegels of hardhouten vloeren legt;
  2. Om je vloer te egaliseren, moet je beginnen met een waterpas, zoals een 4ft waterpas;
  3. Maak de hoeken van de kamer zo goed mogelijk waterpas door een uiteinde van de overgebleven twee zijden aan te passen tot het perfect op de waterpas staat. Als dat niet werkt, probeer dan de planken om te draaien
  4. Als dat nog steeds niet werkt, gebruik dan vulplaatjes onder een poot van een tafel met een plank erop om de hoeken dichter bij elkaar te krijgen. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat je vloer is mooi en vlak.

Vergeet niet op te ruimen! Zodra de lijm droog is, is het tijd om stof te verwijderen van alle gebieden. Egaliseren tegelvloer kun je dus makkelijk zelf doen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *