Een sfeervolle vibe in huis met Ibiza woonaccessoires

Een sfeervolle vibe in huis met Ibiza woonaccessoires

De zomer in je huis krijgen met Ibiza woonaccessoires is een trend die al een tijdje meegaat. Het geeft je huis een relaxte en sfeervolle vibe. Vooral lichte kleuren en veel lichtinval vormen een goede basis voor deze fijne sfeer. Er zijn veel woonaccessoires te koop die je huis sfeer meegeven. Je hoeft in dat geval niet een volledig nieuw meubilair aan te schaffen. Met een paar simpele aanpassingen haal jij het strand van Ibiza naar jouw woonkamer.

Hetgeen waar ik alleen altijd tegenaan loop is dat het lastig is om matchende spullen in huis te halen. Mijn kamers zijn daarom al snel een ratjetoe van verschillende stijlen. Daarom lees je in deze blog een aantal tips voor de inrichting van jouw Ibizastyle huis. 

De kenmerken van een Ibiza woonstijl

Iedereen kan zich wel iets inbeelden bij een Ibiza stijl. Vaak denk je aan een beetje hippie/bohemian invloeden gecombineerd met strand en vakantiesferen. Ibiza heeft een echt eigen karakter. Maar hoe haal je nou die Ibiza sferen in huis? Daarvoor heb ik hieronder een aantal kenmerken van de Ibiza woonstijl opgesomd:

  • Werk met lichte kleuren. Kleuren in de richting van zandkleur of wit zijn je basis. Dit zorgt ervoor dat de kamer ruimtelijk lijkt.
  • Gebruik accessoires die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Dit zijn vaak ook materialen die licht zijn en hierdoor helemaal in de sfeer passen. Vooral stof, hout en riet vind je veel terug in de accessoires.
  • Wissel de lichte kleuren af met wat bohemian accessoires. Deze geven wat meer kleur aan de inrichting. Vooral de printjes zijn een kenmerk van deze stijl. Doe niet te gek met de bohemian accessoires, want hierdoor verlies je de rust die je met de lichte kleuren hebt gecreëerd. 

Welke accessoires zijn typische Ibiza woonaccessoires?

Door gebruik te maken van een aantal basis accessoires creëer je al snel een eenheid. Als je een aantal accessoires goed uitzoekt en bij elkaar laat aansluiten, vormen ze met elkaar een eenheid. Dit straalt rust uit, precies wat je wil bereiken met een Ibiza woonstijl! Hieronder een aantal van deze accessoires:

  • Lampen. Als je een hanglamp hebt, is dit een perfecte basis voor de uitstraling van je kamer. Je kent ze wel, die mooie bamboe gevlochten lampen. Deze zijn gemaakt van een natuurlijk product met een rustige en lichte kleur, ideaal dus! Je kan ook van de lamp een eyecatcher maken en kiezen voor een lamp van raffia. Een heel mooi product dat een wat meer bohemian-look geeft.
  • Kussens. Ook de kussens kunnen veel van de sfeer bepalen. Als je een wat donkerdere of meer kleurrijke bank hebt, kies dan voor zachte en lichte kleuren sierkussens. Als je bank licht is kan dat ook, maar in dat geval kan je ook kiezen voor. mooie bohemian sierkussens. Dit geeft net wat meer kleur aan je interieur. Als je al meer kleur in je interieur hebt zou ik overigens alsnog voor de lichte sierkussens gaan.
  • Manden. Manden zijn een multifunctionele accessoire die helemaal in Ibiza stijl zijn vaak. Je kan er bijvoorbeeld dekens of tijdschriften in bewaren. Wat je ook kan doen is de mand gebruiken als pot voor je planten. Een mand van riet met een mooie grote plant erin geeft een echte Ibiza-vibe. 

De basis van lichte kleuren met natuurlijke materialen is het belangrijkste bij een Ibiza-look. Laat dit veel terugkomen in je accessoires en je creëert automatisch een eenheid. Door gebruik te maken van de basisprincipes die ik in deze blog heb benoemd kan elk kind een huis met Ibiza-woonaccessoires inrichten tot een sfeervol en relaxed huis. Een huis waar je graag visite ontvangt en ‘s avonds na een lange werkdag thuiskomt! 

Wil je de Ibiza-style ook doortrekken naar je tuin, lees dan eens deze blog over Ibiza tuindecoratie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *