Waarom een vrijdagmiddagborrel op kantoor?

Waarom een vrijdagmiddagborrel op kantoor?

Iedereen die op kantoor werkt herkent het wel: het is vrijdag en het is lastig om de dag door te komen. Je zit, samen met je collega’s, al half met je hoofd bij het weekend. Toch moet er wel wat werk verzet worden, voordat het tijd is voor de vrijmibo. De vrijmibo is dan ook iets om echt naar uit te kijken. Dit zal alleen niet op elk kantoor zo zijn. Waar het ene kantoor een echt feestje maakt van de vrijdagmiddag, zal het bij het andere kantoor een statische bijeenkomst zijn. Je wil natuurlijk je tijd niet verspillen, dus kan je de vrijdagmiddagborrel omtoveren tot een echte afsluiting van de week! Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Waarom is een vrijmibo belangrijk?

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig zo’n vrijdagmiddagborrel met je collega’s, maar waarom zou je niet gewoon lekker naar huis gaan? Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn in de keuze om wel of niet mee te doen aan de vrijmibo. Deze spelen mee in de keuze voor het bedrijf om wel of niet een borrel te organiseren. Er zijn een aantal leuke voordelen aan het organiseren van een vrijmibo:

  • Collega’s werken beter samen als ze ook met elkaar zijn in een informele setting. Je leert elkaar beter kennen en zo kan je communicatief stappen maken.
  • Werknemers zijn vooral opzoek naar plezier en verbinding op de werkvloer. Wat is een betere manier om die twee bij elkaar te brengen dan een vrijdagmiddagborrel?
  • Een werkweek is beter vol te houden als er uitzicht is op een leuke activiteit. Geef je collega’s/werknemers dus iets om naar uit te kijken!

Wat heb je nodig voor een goede vrijdagmiddagborrel?

Een geslaagde vrijdagmiddagborrel heb je niet zomaar. Er zijn altijd een aantal collega’s met slappe excuusjes waardoor ze eerder weggaan. Dan heb je nog de collega’s die liever de vrijdagmiddagborrel met anderen besteden. Toch kan je proberen de vrijmibo tot een succes te maken door een aantal veranderingen aan te brengen. Wat je nodig hebt voor een geslaagde vrijmibo is het volgende:

  • Drankjes naar ieders wens: zorg voor wat biertjes, alcoholvrije biertjes, eventueel een flesje wijn en wat fris. Sommige collega’s zullen met de auto zijn en kunnen daardoor niet drinken. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele non-alcoholische varianten verkrijgbaar.
  • Muziek: zonder muziek geen vrijmibo. Zorg dat iedereen in dezelfde stemming is. Zet de muziek al aan het einde van de werkdag aan, zodat iedereen ook echt zin krijgt om het biertje te openen. Zet bijvoorbeeld eens Q-music Het Foute Uur aan voor hitjes die iedereen leuk vindt!
  • Een snack: denk bijvoorbeeld aan wat pinda’s of nootjes. Het staat gezellig en is natuurlijk ook gewoon lekker.
  • Je collega’s: het belangrijkste is natuurlijk dat je de vrijmibo met je collega’s viert. Het is een feestje dat de week voorbij is, dat moet gevierd worden!

Hoe zorg ik ervoor dat de vrijmibo een ritueel wordt?

Misschien is het al een ritueel bij jou op kantoor, maar is de vrijmibo wat magertjes of zijn het altijd dezelfde mensen die weggaan. Om te zorgen dat er meer mensen zijn of dat het een ritueel wordt zul je wat energie moeten investeren. Mensen houden namelijk niet heel erg van verandering, hoe leuk deze verandering ook is. Een aantal manieren om je collega’s toch overstag te krijgen:

  • Maak de vrijmibo een paar keer verplicht. Start in het laatste uurtje van de werkweek. Je geeft je collega’s de keuze om om 16.00 uur door te blijven werken of samen een drankje te drinken. Ik denk dat veel collega’s de keuze snel hebben gemaakt 🙂
  • Zet de vrijdagmiddagborrel in de gezamenlijke agenda. Hierdoor worden je collega’s continu herinnerd aan het feit dat het vrijdagmiddag feest is!
  • Pak eens uit. Laat bijvoorbeeld een keer wat borrelhapjes bezorgen.

Een vrijdagmiddagborrel is dus een verbinder. Het zorgt ervoor dat je collega’s met energie werken en je makkelijk iets voor elkaar doet. Daarnaast is het natuurlijk ook een voordeel voor jezelf. Een leuke traditie om op te zetten op jouw kantoor. Je kan een vrijmibo makkelijk organiseren met de tips in deze blog!

Wil je ook een vrijmibo organiseren voor je vriendinnen? In deze blog over een vrijmibo organiseren lees je alle tips en tricks.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *