Een perfecte vrijmibo organiseren

Een perfecte vrijmibo organiseren

Tegenwoordig kent iedereen het begrip vrijmibo. Gelukkig maar, want na een lange werk- of studieweek heb je deze ook verdient. Aan het einde van de vrijdag een lekker wijntje met wat borrelhapjes samen met collega’s of vriendinnen. Iets om naar uit te kijken en je door de vrijdag heen te slepen. Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar naast de gezelligheid van je mede borrelaars, heb je ook een lekkere versnapering nodig. Tips om van jouw vrijdagmiddagborrel een geslaagde vrijmibo te maken lees je hier!

Wat voor eten serveer je bij een vrijmibo?

Een belangrijk onderdeel van de vrijmibo zijn de hapjes. Naast dat het een lekkere versnapering is, staat het ook erg leuk op de tafel. Als je een klein beetje je best doet en een aantal trucjes kent, dan maak jij vanaf nu de mooiste borrelplanken. Hier een aantal tips hoe je van het eten een feestje maakt:

  • Bedenk wat je gasten eten. Het kan zijn dat ze vegetarisch zijn of een allergie hebben. Je wil in dat geval natuurlijk niet dat je gasten niks van je mooie borrelplank kunnen eten. Vraag dus van te voren of ze dieetwensen hebben.
  • Pico’s (van die kleine soepstengels) met een dipje doen het altijd goed. Het zijn een soort vervangers van toastjes. Het grote voordeel is alleen dat je ze dipt en geen tijd kwijt bent aan het smeren. Lekker makkelijk dus!
  • Je hoeft niet uren in de keuken te staan. Zelfgemaakte hapjes zijn natuurlijk heel leuk, maar het hoeft niet veel tijd te kosten. Wat dacht je van een simpele satéprikker met buffelmozzarella, tomaat, basilicum en parmaham? Heerlijk!
  • Koop druiven. Op een borrelplank heb je altijd ruimte op te vullen tussen de verschillende hapjes. Druiven zijn hiervoor de perfecte oplossing. Ze zijn een lekkere zoete afwisseling en het staat gezellig!
  • Schaf leuke kaasmesjes aan. Verschillende soorten kaas op je borrelplank staat altijd leuk en zo is er voor ieder wat wils. Buiten het feit dat het leuk staat, vallen verschillende soorten kaas ook vaak goed in de smaak. Als je er dan leuke kaasmesjes bij hebt, staat het extra gezellig en chique!
  • Kies servies dat gezelligheid uitstraalt. Je hoeft niet perse speciaal tapasservies aan te schaffen. Ook je gewone serviesset kan je gebruiken voor de hapjes! Als je een mooie serviesset hebt, waarom zou je dan een andere aanschaffen?

Wat drink je op een vrijmibo?

Een borrel is natuurlijk niet compleet zonder lekker drinken. Ook hierin kan je veel variëren. Zo is het bijvoorbeeld een leuk idee om de borrel te openen met een lekkere cocktail of gin-tonic. Het is een leuke en originele manier om het weekend te openen! 

Je kan er ook voor kiezen om een lekkere wijn te serveren. Wijnen zijn er ook in veel verschillende soorten en smaken. Afhankelijk van het weer en wat je gasten drinken kan je kiezen tussen rosé, rode of witte wijn. Het leukste is natuurlijk als je deze in mooie wijnglazen kan schenken. Hierbij is het van belang dat je rode wijn in rode wijnglazen schenkt en witte wijn in witte wijnglazen. 

Welk gezelschap nodig je uit?

Ook het gezelschap kan elke week anders zijn. Als je het leuk vindt om een vrijdagmiddagborrel te organiseren zijn er vast veel mensen die je kan uitnodigen. De vrijmibo is eigenlijk de vrijdagmiddagborrel die je met je collega´s houdt na een lange werkweek. Maar het gezelschap waarmee je het weekend gaat inluiden kan natuurlijk elke week anders zijn. Denk eens aan je familie, je collega’s of je vriendinnen. Het gezelschap is natuurlijk van belang voor de gezelligheid, denk dus goed na over wie jij deze vrijdag uitnodigt!

Een perfecte vrijdagmiddagborrel organiseren hoeft geen moeilijk werk te zijn. Integendeel, met een paar kleine trucjes en een goede voorbereiding heb je de vrijmibo al voor de helft georganiseerd. Denk goed na over de hapjes die je gaat serveren en hoeveel tijd je wil investeren hierin. Ook de drankjes mag je zeker niet vergeten, dit is waar de vrijdagmiddagborrel om draait!


Wil je meer lezen over eten en drinken? Lees dan de andere blogs van de categorie eten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *