Met de camper op vakantie? Hier moet je aan denken

Met de camper op vakantie? Hier moet je aan denken

Ga je een Camper kopen en ga je er voor het eerst mee op reis? Dan is Europa een aanrader. In Scandinavië heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te wildkamperen, want te natuur is er prachtig. Daarnaast is Schotland mooi, waar je ook overal mag kamperen. Frankrijk is charmant met al haar regio’s, en Italië vanwege het eten en de landschappen. In Portugal mag je ook wildkamperen en in Spanje heb je de zon en natuurlijk tapas. De Alpen zijn perfect voor alle bergliefhebbers. Verder mag Oost-Europa niet vergeten worden. Wil je tips over camperreizen? Lees het hieronder!

Alles over overnachten

Bij een Camper huren zijn er allerlei manieren om te overnachten. In sommige landen mag je wildkamperen, maar over het algemeen moet je in Europa op een camping of op een camperplaats overnachten. De meeste campings zijn geschikt voor campers. Campings zijn er in allerlei varianten, zoals boerencampings, familiecampings, stadscampings en nog veel meer. De prijzen verschillen, maar alle campings hebben goede voorzieningen. Er zit ook verschil tussen de camperplaatsen. Deze vind je bij boerderijen, in steden, op beton, met gras, goedkoop of juist duur, etc. De keuze ligt bij jou om te bepalen waar je wilt overnachten. Ieder zijn ding.

Tips voor reizen met de camper

Met de camper ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Je kunt de routes volgen, maar je mag er ook van afwijken. Je bent erg flexibel als je nog geen vast plan hebt opgesteld. Als je ergens komt waar het mooi is, dan kun je er dus gewoon voor kiezen om er een tijdje te blijven. Vind je het niks? Dan rijd je gewoon door. Als andere camperaars je tips geven, dan kun je deze altijd opvolgen, want zij weten precies waar je wel en niet heen moet gaan. Het leuke aan reizen met de camper is dat je altijd nieuwe dingen ontdekt.

Voor je vertrekt

Stel, je camper staat klaar, je weet ongeveer waar je heen wilt of je kijkt wel waar het schip strandt. De verhuurder van de camper heeft je al uitgelegd wat er in de camper staat, maar als je dit nog niet hebt gedaan dan raden we je aan om dat zo snel mogelijk te doen. Pak er een inpaklijst bij zodat je weet wat je wel en niet moet meenemen. Veel dingen zijn waarschijnlijk al aanwezig in de camper. Het fijne aan een camper is dan ook dat je alleen je eigen spullen mee hoeft te nemen en dat je niet bepakt en bezakt in de camper aankomt.

Camper ophalen

Als je de camper gaat ophalen, dan is het belangrijk dat je weet hoe alles werkt. De verhuurder zal je dit allemaal uitleggen. Als het niet duidelijk is, vraag het dan meteen. Voor beide partijen is dit prettig. Waarschijnlijk geeft de verhuurder je ook een handleiding mee. Op deze manier hoef je niet alles meteen te onthouden, maar kun je het op een ander moment weer opzoeken. Verder is het slim om er rekening mee te houden dat een camper een stuk groter is dan een auto. Hard door de bochten scheuren of met 140 km per uur inhalen is geen goed idee.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *