Welke campinggadgets zijn echt onmisbaar?

Ontzettend veel mensen vinden het bijzonder fijn om te gaan kamperen. Uiteraard vertellen we hier helemaal niets nieuws mee, integendeel. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen zich de vraag stellen welke campinggadgets voor hun nu eventueel interessant kunnen zijn. Ben jij ook één van deze mensen en ben je benieuwd welke gadgets jij nu eventueel aan je verlanglijstje moet toevoegen? Dan is het zonder meer interessant om nog even verder te blijven lezen. Je komt er op deze manier namelijk meteen alles over te weten wat je graag zou willen weten.

De Survival Shovel 

Eén van de misschien wel belangrijkste campinggadgets die er zijn is de zogenaamde 18-in-1 survival shovel. Het gaat hierbij om een schep die het kamperen in de praktijk echt heel wat eenvoudiger kan maken. Niet alleen geldt voor deze schep dat ze zeer handig is, bovendien beschikt ze ook over een erg beperkt gewicht. Ze weegt dan ook niet meer dan 1,4 kilogram. Eigenlijk bestaat deze schep uit menig aantal verschillende onderdelen. Het gaat hierbij meer bepaald om: 

 • Een zaag;
 • Een campingbijl;
 • Een jachtspeer;
 • Een mis; 
 • Een flesopener; 

Bovenstaande onderdelen zijn zeker nog niet alles. Dit is namelijk één van de populairste campinggadgets omdat er ook nog heel wat meer andere onderdelen bij aanwezig zijn. Enkele zaken waar je hierbij nog aan kan denken zijn de volgende:

 • Een schoffel;
 • Een vuurstarter;
 • Een flesopener; 
 • Een schroevendraaier;

Ondanks het feit dat er ontzettend veel voordelen zijn verbonden aan deze survival shovel moet het gezegd dat lang niet iedereen er even grote fan van is. Veel mensen zijn namelijk van mening dat ze het kamperen minder authentiek maakt. Aan jou om te bepalen of dat inderdaad het geval is of niet.

Een draagbare douche? Het bestaat! 

Eén van de grootste frustraties van mensen die gaan kamperen heeft te maken met het feit dat ze niet over de mogelijkheid beschikken om een douche te nemen. Dat is natuurlijk zeer vervelend. Eén van de vaakst aangehaalde campinggadgets is dan ook de zogenaamde draagbare douche. Er zijn door de jaren heen verschillende mogelijkheden op de markt verschenen die wat dit betreft in aanmerking komen. Denk hierbij onder meer aan: 

 • Een mobiele doucheset;
 • De zogenaamde solar douche;

Voor beide hierboven aangehaalde campinggadgets geldt dat ze ervoor kunnen zorgen dat het nemen van een verkwikkende of verfrissende douche op je campinglocatie nooit meer een uitdaging hoeft te vormen, integendeel. Het mag dan ook duidelijk zijn dat ook het kopen van één van deze campinggadgets absoluut zeker kan worden overwogen.

Welke andere campinggadgets kan je nog overwegen?

Het spreekt voor zich dat de hierboven aangehaalde campinggadgets slechts het puntje van de ijsberg zijn. In de praktijk zijn er door de jaren heen dan ook nog heel wat andere gadgets op de markt verschenen die eveneens zeker een aanrader kunnen zijn om te overwegen. Enkele andere van deze gadgets die mogelijks de moeite waard kunnen zijn om te overwegen zijn de volgende:

 • Een draagbare espressomachine;
 • Een draagbare houtgestookte kamp kachel;
 • Een waterfilter;
 • Een draagbare muggenverjager;
 • Waterdichte tassen;
 • Reishanddoeken;
 • Een Omnia Oven;

Eén ding mag in ieder geval duidelijk zijn, er bestaan vandaag de dag heel wat praktische campinggadgets welke ook voor jou meer dan de moeite waard kunnen zijn om te overwegen. Bestel deze en meer op bijvoorbeeld Ikwilmeerreizen.nl.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *