Alle verschillen tussen de Tesla-modellen, uitgelegd

Alle verschillen tussen de Tesla-modellen, uitgelegd

Tesla wordt snel een van de populairste autobedrijven ter wereld. Van de betaalbare Model 3 tot hun vlaggenschip Model S, er is een Tesla voor iedereen. Maar wat zijn de verschillen tussen al deze modellen? Laten we eens kijken naar alles wat ze van elkaar onderscheidt.

Tesla Model S

De Tesla Model S werd al in 2012 uitgebracht en is een soort icoon geworden. Hij staat bekend om zijn strakke ontwerp, luxueuze interieur en fantastische prestaties. Elk model is uitgerust met twee elektromotoren (één op elke as) en vierwielaandrijving, waardoor hij ongelooflijk snel optrekt en uitstekend stuurt. Het bereik varieert afhankelijk van de batterijgrootte, maar kan oplopen tot 476 km met een volle accu. Hij heeft ook de Autopilot, waardoor hij zichzelf kan besturen op snelwegen met minimale interactie van de bestuurder. 

Tesla Model X

De Tesla Model X is in wezen een grotere versie van de Model S, ontworpen met het oog op gezinnen. Hij heeft drie rijen stoelen en veel laadruimte daarachter, waardoor hij perfect is voor lange autoritten of weekendjes weg. Net als de Model S heeft hij standaard twee elektromotoren en vierwielaandrijving, maar het bereik is niet zo goed; dit varieert van 576 km op een volle accu. Hij heeft ook nog eens een extra truc achter de hand – vleugeldeuren! Deze unieke deuren openen naar boven als vleugels, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot beide zitrijen zonder je langs een traditionele middenstijl te hoeven wringen.

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is veel betaalbaarder dan een van zijn voorgangers, maar pakt nog steeds goed uit als het op prestaties aankomt. In tegenstelling tot de andere twee modellen met twee elektromotoren, heeft deze slechts één motor die alleen de achterwielen aandrijft – maar dat weerhoudt hem er niet van om in slechts 4 seconden van 0-100 km/u te rijden! Het bereik is iets minder door het kleinere accupakket, maar nog steeds indrukwekkend met 400 km per lading. Het interieur is eenvoudig maar modern met een iPad-achtig touchscreen display dat bijna elke fysieke knop vervangt die je tegenwoordig in auto’s aantreft! Bovendien is Autopilot ook hier standaard, zodat je geen geavanceerde rijhulpfuncties mist als je deze kiest boven een van zijn grotere broers en zussen.

Tesla Model Y

Waar de Model 3 meer de budget versie van de Model S is, is dit de budgetversie van de Model X. De Tesla Model Y wordt snel een van de populairste elektrische voertuigen op de markt, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Met zijn slanke design en indrukwekkende actieradius biedt de Model Y een stijlvol alternatief voor traditionele auto’s zonder aan prestaties in te boeten. Zijn interieurcomfort en moderne technologie – inclusief een intuïtief infotainmentsysteem met over-the-air updates – maken het een aantrekkelijke optie voor bestuurders van alle leeftijden. Bovendien zorgen zijn vierwielaandrijving en krachtige acceleratie voor superieure tractie in alle wegomstandigheden, waardoor de Tesla Model Y een ideale auto is voor elke reis.

Wat alle Tesla’s gemeen hebben zijn de laadprestaties. De Tesla’s hebben allemaal een laadvermogen van 11kW. Gebruik dus een Type 2 laadkabel met geschikte Tesla stekker. Deze moet bovendien geschikt zijn voor 3 faserig opladen tot 16 Ampère. Dit zorgt ervoor dat je gebruik maakt van de optimale laadprestaties. 

Tesla auto’s zijn werkelijk revolutionaire voertuigen die geavanceerde technologie combineren met tijdloze ontwerpelementen om een aantal werkelijk verbluffende stukken autokunstwerk te creëren! Van hun luxe vlaggenschip -het model S- tot hun gezinsvriendelijke SUV -het model X- en tenslotte hun budgetvriendelijke sedan -het model 3-, is er zeker iets voor iedereen, ongeacht je behoeften of budget! Dus als je op zoek bent naar iets speciaals, dan moet een Tesla-auto misschien wel bovenaan je lijstje staan!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *