Kerstwandeling; the essentials!

<strong>Kerstwandeling; the essentials!</strong>

Is het tijd om de wandelschoenen uit de kast te trekken en je klaar te maken voor de jaarlijkse kerst- of oud en nieuw-wandeling? Geloof ons, je bent heus de enige niet die er rondom de kerstdagen flink op uittrekt, geniet van de kou en daarmee mooie beelden buiten… we zijn immers niet voor niets iets meer vrij rondom de kerstdagen; dus er op uitgaan is een goed idee! Maar wat neem je nou mee als je voor dag en dauw de stappers aantrekt en je klaarmaakt voor een wandeling? Inderdaad een lastige… je wilt je tas natuurlijk niet te zwaar, maar wel voldoende spullen mee om die (koude) wandeling door te komen! Lees snel met ons mee voor een aantal tips.

Kleed je in laagjes

Onze nummer één tip en vooral als het kwik op de thermometer rond het nulpunt ligt; kleed je in laagjes en zeker warm genoeg. Beter te veel kleding dan te weinig, want wandelen met koude tenen of een bevroren vingertopje is écht niet wat je wil! Trek aan de bovenzijde lekker een onderhemd, lange mouwen t-shirt, vest en jas aan, en ga voor beneden desnoods voor een thermo legging onder je broek! Lekker warme (kerst)sokken aan en een goed paar wandelschoenen (met grip!). Zorg ervoor dat je je hoofd lekker warm kan bedekken, door bijvoorbeeld een muts op te zetten of een band over je oren te trekken! En vergeet uiteraard je shawl niet! 

Voedsel houd je warm

Wanneer je een flinke wandeling aan het maken bent in de kou is het voldoende meenemen van eten op twee manieren erg belangrijk; ten eerste zorgt wandelen er uiteraard gewoon voor dat je honger krijgt en daar kan je dus best wat eten voor gebruiken! Ten tweede; wanneer je voldoende eet en drink kan je ervoor zorgen dat je je lichaam warm houdt… Neem dus vooral een aantal boterhammen mee en stop een warme drank in een Mepal beker; heerlijk als je na een uurtje wandelen een slokje warme thee kan drinken, toch?!

Light in the dark! 

Vooral tijdens de koude winterdagen kan het best vroeg donker worden of überhaupt ontzettend schemeren, zorg ervoor dat je hier goed op voorbereid bent. Ons advies? Neem altijd een paar (fiets)lampjes mee wanneer je gaat wandelen, zodat je deze aan je jas kan bevestigen op het moment dat het vervroegd gaat schermen of echt donker wordt. Wanneer je lichtjes aan jezelf vast maakt, weet je tenminste zeker dat iedereen je goed ziet en is de kans op ongelukken een stuk minder! Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *