De beste bestelautoverzekering afsluiten met deze tips 

Wanneer je een bestelauto hebt aangekocht zal je er uiteraard voor willen kiezen om deze te verzekeren. Enkel en alleen wanneer je deze keuze hebt gemaakt is het namelijk toegestaan om ermee te rijden op de Nederlandse wegen. Wanneer je op het punt staat om een bestelautoverzekering af te sluiten is het zeker een aanrader om met verschillende punten rekening te houden. Ben jij ook benieuwd wat deze punten nu precies zijn zodat je met zekerheid de meest interessante verzekering voor je bestelauto kan afsluiten? Blijf dan zeker en vast verder lezen! 

Tip 1: Welke dekkingen zijn voor jou bestelautoverzekering noodzakelijk?

Voordat je overgaat tot het afsluiten van de voor jou best mogelijke bestelautoverzekering is het in de praktijk zo dat er goed moet worden gekeken naar welke dekkingen voor jou nu precies het meest interessant zijn. Vergelijkbaar met de gewone autoverzekering is het namelijk zo dat ook een bestelautoverzekering kan worden afgesloten bestaande uit verschillende soorten dekkingen. In eerste instantie zou je eventueel kunnen kiezen voor het afsluiten van de WA-verzekering. Wanneer je kiest voor dit type van verzekering wordt er enkel en alleen schade gedekt die wordt veroorzaakt aan derden. Dat lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo interessant, maar het heeft wel als gevolg dat de premie die is verschuldigd zeer beperkt kan worden gehouden. 

De bestelautoverzekering is uiteraard niet zomaar alleen af te sluiten als WA-verzekering. Er zijn dan ook nog twee extra mogelijkheden waar je eveneens voor kan kiezen. Het gaat hierbij concreet om de WA+ beperkt cascoverzekering evenals om de WA+ volledige cascoverzekering. Voor eerstgenoemde geldt dat er sprake is van een mooi pakket aan dekkingen. Het gaat daarbij dan echter wel in het bijzonder om dekkingen die tussenkomen wanneer er sprake is van schade bij stilstand. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om schade veroorzaakt door een brand of explosie, maar ook om stormschade. Dit gezegd hebbende kan ook schade door joyriding worden gedekt. 

Vergelijk grondig de verschillende soorten dekkingen

Het verschil in dekkingen tussen de verschillende soorten bestelautoverzekeringen op de markt is bijzonder groot. Je dient er wat dat betreft dan ook rekening mee te houden dat het altijd de moeite waard kan zijn om een vergelijking uit te voeren. Tijdens het uitvoeren van een vergelijking is het niet alleen mogelijk om de dekkingen te vergelijken, daarnaast spreekt het voor zich dat je ook rekening zal willen houden met de kosten die eraan verbonden zijn. Ook op dit vlak is een vergelijking uitvoeren zeker de moeite waard. Je kan er namelijk behoorlijk wat door besparen. 

Tip 2: Hoeveel budget heb je beschikbaar voor de bestelautoverzekering?

Voor het afsluiten van de bestelautoverzekering dient er uiteraard een bepaald budget voorzien te worden. Om hoeveel budget het dan precies gaat is uiteraard afhankelijk van de verzekering waarvoor je kiest. Heb je de keuze gemaakt om een voordelige, wat oudere bestelauto af te sluiten? Stel jezelf dan altijd de vraag wat de financiële meerwaarde is om deze zo optimaal mogelijk te laten verzekeren. In bepaalde gevallen is het dan ook vooral zo dat het interessant is om ervoor te kiezen om deze bijvoorbeeld gewoon WA te laten verzekeren. Dit ondanks het feit dat je wellicht in de praktijk een behoorlijk aantal kilometers gaat afleggen met deze auto op jaarbasis. 

Wil je er graag voor zorgen dat je kan rekenen op de uitgebreide dekkingen van een veel omvattende bestelautoverzekering? Dan spreekt het voor zich dat je daarvoor zal moeten kijken in de richting van de WA+ beperkt casco verzekering of de WA+ volledige cascoverzekering. Voor deze beide verzekeringen geldt dat ze zich kenmerken door de aanwezigheid van een hoger gelegen verzekeringspremie. Vaak wordt een dergelijke verzekering afsluiten echter als een vereist aanzien omwille van het feit dat er alleen op deze manier voldoende zekerheden geboden kunnen worden. Hoe dan ook, ben jij ook van plan om je bestelauto te laten verzekeren? Dan dien je zeker en vast rekening te houden met de kosten die worden aangerekend op de diverse verzekeringen. 

Extra tip: Je kan je verzekeringspremie ook spreiden

Is het bedrag dat je in één keer op jaarbasis moet betalen te hoog gelegen voor wat jouw bestelautoverzekering betreft? In dat geval is het ook nog een mogelijkheid om ervoor te kiezen om dit bedrag te spreiden in de tijd. Je kan er met andere woorden voor kiezen om de premie niet één keer per jaar te betalen, maar bijvoorbeeld maandelijks of één keer per kwartaal. Dit is een keuze die in de praktijk door best een groot aantal verzekeringnemers wordt gemaakt. 

Tip 3: Het eigen risico hoeft niet standaard te worden gelaten

Bij het afsluiten van een bestelautoverzekering is het altijd zo dat er rekening moet worden gehouden met het bestaan van een zogenaamd eigen risico. Voor dit eigen risico geldt dat het, het bedrag is welke je zelf moet betalen als verzekeringnemer wanneer er sprake is van een bepaald schadegeval. In het merendeel van de gevallen geldt voor verzekeringnemers dat ze dit eigen risico zo goed als ongemoeid laten. Op zich is dat wel te begrijpen, alleen is dit eigenlijk helemaal niet interessant, integendeel. Voor dit eigen risico geldt namelijk dat ze niet alleen voor een groot deel bepalend is voor de kosten die je zal moeten betalen bij een schadegeval, daarnaast heeft ze ook een grote invloed op de periodieke verzekeringspremie welke verschuldigd is. Omwille van deze reden is het in de praktijk zeker een must om je hier even grondig in te gaan verdiepen. 

Voor de bestelautoverzekering geldt uiteraard dat het niet zomaar een standaard verzekering is die je voor een gewone auto afsluit. Het aantal kilometers welke worden afgelegd met een bestelauto is dan ook op jaarbasis doorgaans een flink stuk groter dan het aantal kilometers die je aflegt wanneer je gewoon met een personenauto rondrijdt. Het is dan ook zeker van belang om hierbij stil te blijven staan. Toch kan het voor het merendeel van de bestuurders van een bestelauto in de praktijk zonder meer een aanrader zijn om ervoor te kiezen om zich hier even grondig in te verdiepen. Daarvoor kun je het best naar de website van Alpina financieel advies gaan. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *