Verrassend dagje weg? Pak de fiets!

Verrassend dagje weg? Pak de fiets!

Een dagje weg in eigen land. Sterker nog: in eigen omgeving. We doen het eigenlijk veel te weinig, en dat is zonde. Vaak is er veel meer te zien en te ontdekken dan je vooraf wist. Hoe goed ken jij je eigen woonomgeving? Weet jij wat voor bijzondere plekjes er binnen een straal van pakweg tien of vijftien kilometer van je woning te vinden zijn? En hoe ga je erachter komen wat je tot nu toe nog allemaal niet gezien hebt?

Pak de fiets en ga erop uit!

De makkelijkste manier om in de eigen omgeving op pad te gaan en nieuwe dingen te ontdekken, is door de fiets te pakken. Nederland is een echt fietsland, en is er goed op ingericht om juist met dit vervoermiddel op de mooiste plekjes te komen.

Fietsen, dat is ons met de paplepel ingegeven. Toch is de manier waarop we dat doen in de loop der jaren wel veranderd. Met name de komst van de elektrische fiets heeft voor een flinke boost in de fietsverkoop gezorgd, en is er mede de reden van dat er weer steeds meer mensen op de fiets te vinden zijn.

Waar we het tijdens een vakantie vaak heel normaal vinden om met de fiets de omgeving te verkennen, doen we dat in onze eigen woonplaats veel minder. Raar is dat eigenlijk, want ook dichtbij huis valt er nog genoeg te zien. De hoogste tijd dus om de fiets te pakken en op stap te gaan.

De kinderen kunnen ook mee

Misschien heb je al een elektrische fiets in huis, en ben je helemaal klaar om te vertrekken. Misschien ook nog niet, maar overweeg je wel om er eentje te kopen, juist ook om dit soort uitstapjes makkelijker te maken. Heb je kinderen, die je graag mee zou willen nemen, houd daar dan bij de aankoop rekening mee. Een normale elektrische fiets dames geeft namelijk niet altijd de mogelijkheid om kinderzitjes te plaatsen. Een elektrische moederfiets is daar juist voor gemaakt!

Geen idee waar je moet beginnen bij je rondjes door de omgeving? Kijk dan eens of er in je omgeving van die paaltjes staan met nummers erop, corresponderend met de knooppunten van fietsroutes. In vrijwel heel Nederland vind je ze, en ze zijn een prima basis om mee aan de slag te gaan. Zoek online de knooppunten in jouw buurt op, en stippel op die manier een route uit. Vaak brengen ze je vanzelf naar de mooiste plekjes. Een (fiets)navigatieprogramma gebruiken kan natuurlijk ook. Het belangrijkste is dat je op plekken belandt waar je nog niet eerder bent geweest, of waar je normaal zonder er oog voor te hebben in de auto doorheen rijdt. Zo ontdek je je eigen omgeving pas echt!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *