4 tips: je tuin als een verlengstuk van je huis

4 tips: je tuin als een verlengstuk van je huis

Als het weer buiten wat warmer is en aanlokkelijk zonlicht biedt, dan trekt dit ons bijna als een magneet naar onze tuin. In deze behaaglijke periode wil je dan ook vaker van je buitenomgeving genieten. Hoewel jouw tuin zich uiteraard buiten je woning bevindt, is het bijzonder eenvoudig om deze als een natuurlijk verlengstuk van je interieur aan te laten voelen. De volgende 4 tips maken dit mogelijk.

Ga vooral buiten eten

Maak er in de zomermaanden een vaste gewoonte van om al fresco te dineren. En nodig daarbij ook regelmatig wat vrienden uit voor wat lekkers vanaf de barbecue. Vooral kinderen zullen het genoeglijk vinden om aangenaam buiten te eten.

Maak je tuin uitnodigender met tuinmeubilair dat perfect bij jouw smaak binnenshuis past. Koop daarvoor mooie tuinmeubelen en plaats deze zorgvuldig op je terras, patio of achtertuin. Je kunt dit dan als een buiten eetkamer gebruiken. Of er lekker gezond prinsheerlijk in de vroege ochtendzon koffie te drinken in plaats van op de bank binnen te hangen.

Plaats extra verlichting

Verleng de lange zomerdagen door wat extra verlichting rond en in jouw buitenruimte te plaatsen. Dit is een fantastische kans om al je creativiteit te demonstreren. Installeer bijvoorbeeld wat sfeerverlichting, LED slingers en lantaarns om je tuin in een heel ander licht te laten schijnen zodra de duisternis begint te vallen. Vooral de verlichting op zonne-energie is hierbij een goede keuze. Want je hoeft deze niet apart op het lichtnet aan te sluiten om ‘s avonds van de warme gloed ervan te genieten.

Creëer een toevluchtsoord

Het is soms vrij gemakkelijk om je op een deel van je buitenruimte te concentreren en van daaruit verder te gaan. Het opzetten van een klein toevluchtsoord is veel gemakkelijker dan jouw hele tuin in een paradijs te veranderen. Althans… om te beginnen. Van terrasoverkappingen gebruik maken, is dan ook een goed idee. Dit zal je zowel tegen de hitte van de zon als de regen beschermen.

Zoals altijd is het ideaal om hierbij een plan in gedachten te hebben. Welk doel heeft je toevluchtsoord bijvoorbeeld? Als het bijvoorbeeld een plek is om te kunnen zitten om zo met vrienden en familie van de warme zomeravonden te genieten, dan is comfort de sleutel. Door comfortabele zitplaatsen van fijne buitenkussens te voorzien, heb je al vlot een ideale plek om te ontspannen.

Installeer glazen deuren

Het aanbrengen van glazen vouw- of schuifdeur tussen jouw woonkamer en de tuin zal de voorheen bestaande grens tussen je interieur en buitenomgeving doen verdwijnen. Met slechts een simpele zachte push, schuiven of vouwen deze grote glazen panelen open. Om zo een ​​geheel onbelemmerd pad tussen beide werelden te creëren. Dit zorgt ervoor dat de tuin de hele zomer als het hart van het huis klopt.

Maar zelfs als het weer in de herfst slechter wordt, dan kun je vanuit een gesloten positie toch nog steeds van het boeiendste uitzicht op de tuin genieten.

Dit zijn 4 simpele ideeën hoe ook jij van jouw tuin een verlengstuk van je huis kunt maken. Of je eigen tuinoase, als je het liever zo wilt omschrijven. Hoe je het ook wilt noemen: geniet er flink van… en nooit met mate!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *