Is verduurzamen te duur voor jou? 

Is verduurzamen te duur voor jou? 

Voor velen zijn de stijgende energieprijzen het gesprek van de dag. De energierekeningen zijn voor velen met honderden euro’s per maand gestegen en het is nog maar de vraag of het hoogtepunt reeds bereikt is. Dit is dan ook het perfecte moment om te kijken of je je woning kunt verduurzamen. Dit klinkt misschien paradoxaal: investeren op een moment dat je de energierekening niet eens meer kunt betalen. Je kunt echter profiteren van aantrekkelijke regelingen om te zorgen dat je een stap richting duurzaam leven kunt maken. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook nog eens een goede manier om je portemonnee te vriend te houden. 

Ga een aantrekkelijke lening aan

Als je geen geld hebt om te investeren in duurzaamheid, kun je bij meerdere gemeentes terecht voor een aantrekkelijke lening. Zo kun je gaan voor zonnepanelen Zevenaar gaan op basis van een lening die je bij je gemeente kunt aanvragen. Daardoor kunnen juist mensen die het geld goed kunnen gebruiken, de investering maken die hen op de langere termijn heel veel geld gaat besparen. Het duurt namelijk tot ongeveer zes jaar voordat je je panelen terugverdiend hebt. In tijden van absurd hoge energieprijzen, is deze periode nog korter. Informeer daarom een keer naar de mogelijkheden om te zien hoe lokale regelingen kunnen zorgen dat jij dit jaar geld overhoudt, in plaats van dat je extra veel moet werken om je energierekening te kunnen betalen. 

Kies voor een eerlijke leverancier

Verduurzaming is niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook noodzakelijk om deze wereld in goede staat te kunnen overdragen aan de volgende generatie. Kies daarom voor een bedrijf dat deze doelstelling ook voor ogen heeft. Een voorbeeld van zo’n bedrijf met een missie is Veranderstroom. Dit bedrijf hanteert niet de hoogst mogelijke tarieven om zo exorbitante winsten te maken. Het doel is deze wereld een betere en duurzamere plek te maken en dat komt met mooie voordelen voor de klant. Je kunt daarom de site van dit bedrijf een keer bekijken om te zien wat men voor jou zou kunnen doen. 

Wil je de opties eens verkennen? 

Als je enthousiast bent geworden over het plaatsen van zonnepanelen op basis van een lening die je bij je gemeente kunt krijgen, dan kun je eens contact opnemen met een specialist. Deze zal dan een keer jouw woning komen bekijken om te zien of de panelen meteen geplaatst kunnen worden. Je dak moet namelijk het gewicht aankunnen en je meterkast moet geschikt zijn. De specialist kan ook voor je kijken hoeveel panelen je nodig hebt om je jaarlijkse verbruik te dekken. Het is aan te raden om niet meer op te wekken dan je nodig hebt want de kosten van extra panelen wegen vaak niet op tegen de extra opbrengsten.  Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *