Een tuintafel van graniet

Een tuintafel van graniet

Wilt u graag een chique tuintafel van oersterke kwaliteit? Kies dan voor een tuintafel van graniet. Een granieten tuintafel heeft als grote voordeel dat het heel hard is en weinig poreus. Weersinvloeden hebben dan ook zo goed als geen effect op graniet. Graniet is zelfs opgewassen tegen vorst.

Met een tuintafel van graniet haal je een uniek tuinmeubel naar jouw terras. Graniet is een natuurproduct, hierdoor is ieder meubel van graniet uniek. Bovendien vraagt een tuintafel van graniet weinig onderhoud door de glad, gepolijste afwerking.

Over graniet

Graniet wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma. Dit stollingsgesteente bestaat voornamelijk uit mineralen. Door het magma diep in de grond te laten stollen, heeft het een traag koelingsproces. Tijdens het afkoelen hebben de mineralen de tijd gehad om kristallen te vormen. Aan deze kristallen heeft graniet of korrel, haar naam te danken.

Om graniet tot een tuintafel te vervaardigen wordt het gesteente gebrand en gepolijst. Dit geeft het materiaal een donkere kleur en een glanzende afwerking.

Verschillende uitvoeringen

Tuintafels van graniet kun je vinden in verschillende uitvoeringen en uiteenlopende designs. Bij het uitzoeken van een granieten tuintafel kun je natuurlijk kiezen uit een vierkant of rechthoekig model. Dit geeft een strak en stoer uiterlijk aan je tuinset. Ook ronde en ovale tafelbladen zijn op dit moment erg gewild. Het voordeel van een rond of ovaal tafelblad is dat jij of je kind zich niet kan stoten aan een hoek. Een ronde of ovale vorm geven een gezellige uitstraling. Wil je echt iets unieks? Kies dan voor een driehoekig tafelblad. Met een granieten tafel met granieten tafelblad creëer je een knusse tuinset.

Graniet in combinatie met staal of RVS

Kies bij een granieten tuintafel een geschikte poot. Een granieten tafelblad is erg zwaar en moet daarom op een sterke tafelpoot geplaatst worden. Bij een granieten tafelblad kun je kiezen voor een onderstel van graniet. Dan bestaat de complete tuintafel uit graniet. Dit geeft een luxe uitstraling.

Voor een stoere look kies je voor een poot van gepoedercoat staal. Een stalen poot is verkrijgbaar als rechte poot, een U-poot, een X-poot of een kruispoot. Het staal is sterk en door de poedercoating weerbestendig.

Graniet is ook goed te combineren met RVS. Roest vast staal is sterk en door de oxidelaag bestand tegen roestvorming. De zilvergrijze kleur zorgt in combinatie met het graniet voor een modern en tegelijk chic uiterlijk.

Stijlvol toepassen

Graniet is een prachtige materiaalsoort en past in iedere tuinstijl. Het zwarte steen met kristallen geeft een bijzondere uitstraling aan uw terras. De vorm van het tafelblad en het type poot zijn sfeerbepalend en toch goed te combineren. Zo is een granieten tuintafel goed combineerbaar met diverse tuinstoelen.

Omdat graniet een natuurproduct is, gaat het goed samen met tuinstoelen met een natuurlijk design. Denk aan wicker of rope. Door graniet te combineren met wicker kies je voor een warme uitstraling. Rope geeft juist een stoere draai aan het geheel.

Door de glad gepolijste afwerking kan graniet ook erg stijlvol gecombineerd worden met strak aluminium of met glad kunststof. Kies bijvoorbeeld voor een kunststof kuipstoel in een vrolijke kleur met een aluminium onderstel. Een felle kleur steekt vrolijk af bij het donkere tafelblad. Zo creëer je een moderne tuinset met een opgewekt karakter.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *