Houtlook tegels badkamer, welke soorten zijn er?

Houtlook tegels badkamer, welke soorten zijn er?

Je wilt de badkamer een warme uitstraling geven en je hebt besloten dat je een houten vloer laat leggen. Een houten vloer oogt knus en warm en het is dus ook een vrij logische keuze. Is het niet dat een houten vloer niet de meest geschikte vloer voor een badkamer is. In een badkamer wordt het al snel vochtig en nat. Water en hout zijn geen vrienden. Het vocht trekt in het hout terwijl de hoge temperatuurverschillen in een badkamer ervoor kunnen zorgen dat het hout uitzet en krimpt. De kans is dan ook groot dat je binnen enkele maanden de vloer al moet vervangen. Je zou dan ook beter kunnen kiezen voor een houtlook tegel. Maar wat zijn houtlook tegels badkamer en welke soorten zijn er? In onze blog vertellen we hier meer over.

Waarom houtlook tegels badkamer een betere keuze zijn?

Houtlook tegels zijn keramische tegels die afgewerkt zijn met een houtprint. Zo creëer je het idee dat er een echte houten vloer ligt en houtlook tegels zijn dan ook niet van een echt houten vloer te onderscheiden. De grote voordelen zijn dat houtlook tegels waterbestendig en stevig zijn terwijl de tegels ook eenvoudig zijn schoon te maken en weinig onderhoud vergen. Wanneer je op blote voeten loopt merk je pas het verschil tussen tegels en een houten vloer. Tegels voelen namelijk een stuk kouder aan.

Houtlook tegels badkamer, de hexagon tegel

De hexagon houtlook tegel is een enorm populaire keuze als houtlook tegels badkamer. De zeshoekige tegel zorgt voor een luxueus en speels effect terwijl je met een contrasterende voeg de tegel echt tot leven kan brengen. Deze tegels zijn voor zowel de vloer als de wand geschikt en zo kun je met de hexagon tegel van de badkamer eenvoudig één geheel maken.

Visgraatpatroon

Een voordeel van een houten vloer is dat je deze in verschillende patronen kunt laten leggen, maar die keuze heb je ook wanneer je voor houtlook tegels badkamer kiest! De tegels zijn met verschillende patronen te verkrijgen. Daaronder de visgraatpatroon dat enorm populair is. Het geeft de vloer net even een iets mooiere en luxueuze uitstraling.

Houtlook tegels badkamer, brede en smalle planken

Houtlook tegels badkamer kun je in verschillende soorten verkrijgen. Je hebt bijvoorbeeld ook de keuze of de print van het hout in een brede plank of een smalle plank moet zijn. De één vindt het mooier dat je het idee hebt dat je op een vloer met smalle planken loopt terwijl de ander juist de voorkeur geeft aan een houtlook vloer met de print van een brede plank. 

Enorm veel keuze in verschillende kleuren

Houtlook tegels badkamer kun je in veel verschillende kleuren verkrijgen. Het maak niet uit of je op zoek bent naar een lichtere of een donkere vloer. Alles is verkrijgbaar. Zo heb je keuze uit licht of donker, de kleur van het hout en je hebt zelfs invloed op hoe nadrukkelijk de nerf van een houtsoort aanwezig moet zijn. Zo is er altijd wel een houtlook tegel beschikbaar die in de smaak zal vallen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *