Elektrische bedrijfswagens: de voordelen

Elektrische bedrijfswagens: de voordelen

De hoeveelheid elektrische bedrijfswagens lijkt in Nederland steeds meer te stijgen. Dit wijst erop dat er een aantal waardevolle voordelen zijn verbonden aan het aanschaffen of leasen van een elektrische bedrijfswagen. Ben je nieuwsgierig naar wat deze voordelen zijn? Lees ze dan snel hieronder! 

Fiscale pluspunten

Steeds meer steden en gemeenten focussen zich op milieuvriendelijkheid. In veel steden is er het doel om alles zo ”groen” mogelijk te maken. Om het elektrisch rijden te stimuleren zijn er allerlei subsidies en andere fiscale voordelen die de overheid verstrekt. Zo heb je een erg lage bijtelling en nul wegenbelasting wanneer je ervoor kiest elektrisch te rijden. 

Duurzaamheid 

Een elektrisch voertuig is op twee gebieden erg duurzaam. Omdat zulke auto’s geen vervuilende stoffen uitstoten zijn ze veel milieuvriendelijker dan auto’s die rijden op fossiele brandstof. Bovendien gaan elektrische auto’s in het algemeen ook langer mee dan fossiele auto’s. Dit komt doordat er een elektromotor wordt gebruikt – deze ondervindt minder slijtage dan een ”gewone” verbrandingsmotor en zorgt dus ook voor lagere onderhoudskosten op lange termijn. 

Milieuvriendelijke uitstraling naar klanten en andere partijen

Wanneer je als bedrijf ervoor kiest een elektrische bedrijfswagen te gebruiken, dan communiceer je indirect naar klanten en derde partijen dat je milieubewust bent tijdens je werkzaamheden van het bedrijf. Dit zorgt vervolgens voor een betere reputatie, aangezien een ”groene” uitstraling hebben tegenwoordig steeds essentiëler wordt. 

Zelf een elektrische bedrijfswagen leasen?

Heb je interesse om zelf een elektrische bedrijfswagen te kopen of te leasen? De aanschaf kan erg prijzig zijn. Daarvoor is een elektrische bedrijfswagen leasen dus een erg handig alternatief. Zo betaal je een bepaald maandbedrag om gebruik te kunnen maken van een elektrische auto. Verder zijn er meer dan genoeg keuzes in elektrische leaseauto’s. Er is bijvoorbeeld de Renault Megane E-Tech, met een rijke uitrusting en de nieuwste technologie. Voldoende opties dus!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *