Wat zijn de populairste eilanden van Griekenland?

Wat zijn de populairste eilanden van Griekenland?

De laatste telling heeft laten blijken dat er in Griekenland zo’n 200 eilanden bewoond zijn. Niet alle van deze eilanden zijn echter geschikt voor het toerisme. Nee, de kleinste eilanden zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor de grote hoeveelheden toeristen die naar Griekenland toetrekken. De meeste toeristen kiezen daarom voor een paar specifieke eilanden. Om welke eilanden dit gaat, lees je hieronder.  

Corfu 

Eén van de populairste eilanden van Griekenland is Corfu. Het eiland Corfu kenmerkt zich door fraaie landschappen, aangename zandstranden en de nodige accommodaties. Als je graag naar Corfu toe wilt gaan, kun je zodoende uit heel veel resorts, hotels en appartement complexen kiezen. Op dit eiland geniet je van een aangename temperatuur én van de gastvrijheid van de Grieken. 

Kreta 

Heb je enig idee wat het grootste eiland van Griekenland is? Juist; dat is Kreta. Aangezien dit het grootste eiland is, is dit ook één van de meest populaire eilanden onder toeristen. Op dit eiland vind je heel veel accommodaties, vind je veel fraaie zandstranden en geniet je ook van aangename temperaturen. Op dit Griekse eiland kun je overigens ook meerdere leuke steden en dorpjes bezoeken. 

Zakynthos 

Vind je het leuk om tijdens jouw zomervakantie de nodige bezienswaardigheden te bekijken? Dan is Zakynthos één van de leukste Griekse eilanden voor je. Dit eiland herbergt onder meer het strand dat het meest gefotografeerd wordt; Shipwreck Beach. Dit strand ligt tussen rotswanden in en wordt opgefleurd door een aangespoeld schip. Ook de blauwe grotten op Zakynthos zijn een lust voor het oog. 

Rhodos 

In Griekenland zijn meerdere eilandgroepen te vinden, zoals de Dodekanesos. Als we naar die eilandengroep kijken, valt direct het eiland Rhodos op. Op dit eiland is het weer geweldig, geniet je van de Griekse gastvrijheid en kun je veel leuke stadjes bezoeken. Juist door de diversiteit op Rhodos is dit één van de populairste Griekse eilanden geworden. 

Naar welk van deze eilanden gaat jouw voorkeur uit? Of ga je liever naar een iets rustiger eiland? In Griekenland heb je in ieder geval voldoende om uit te kiezen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *